Ако не сте от най-големите фенове на чиа пудинга, трябва да опитате да го приготвите по този начин! Вкусен, лек и въздушен и в същото време засищащ десерт!
250мл кокосово мляко*може и от кен, но да е нискомаслено
1ч.л. ванилова есенция
2 с.л. кокосови търготини
2 с.л. кленов сироп
за бонбона:
1 с.л. бадемово масло
1 с.л. кокосови стърготини
1 ч.л. кленов сироп
Instructions
Поставете всички съставки за пудинга в блендер или чопър и разбийте. В тази рецепта можете да използвате дори и пасатор.
Прехвърлете в подходяща купичка и поставете в хладилника поне за 30 минути, за да се охлади.
Пригответе бонбона като смесите всички съставки за направата му в малка купичка и оформите топче с помощта на ръцете си. Приберете го и него в хладилника, за да стегне.
Извадете пудинга преди консумация и го декорирайте с малко кокосов чипс или допълнително стърготини и поставете бонбона отгоре. Да ви е сладко!