Go Back

Веган Чурос Сърца ♡

Тези вкусни чуроси под формата на сърца са перфектният трийт не само за празника на вклюбените, а и за всеки ден! Подарете си това удоволствие!
Prep Time 5 mins
Cook Time 30 mins
Време за почивка на тестото 10 mins
Total Time 45 mins
Course Dessert
Cuisine Mexican
Servings 4 4
Calories 235 kcal

Equipment

  • Фурна
  • Тиган
  • Кухненска везна

Ingredients
  

Пата Шу

  • 125 грама обикновено брашно *без глутен
  • 1 ч.л. бакпулвер *без глутен
  • 1 щипка сол
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1 с.л. кокосова захар
  • 250 мл вряща вода
  • 1 с.л. кокосово масло разтопено

За овалване

  • 1 ч.л. канела
  • 1/4 чаша кокосова захар

За гарниране

  • 60 грама шоколад по избор бял/млечен/черен
  • 2 с.л. ядково мляко

Instructions
 

Пата Шу

  • В купа смесете всички сухи съставки и разбъркайте добре.
  • Прибвате към тях врящата вода и кокосовото масло и разбъркайте с помощта на шпатула.
  • Оставете пареното тесто да почива около 10 минути.
  • Поставете тестото в пош с голям накрайник по ваш избор.
  • За класическия вариант на приготвяне трябва да сте загрели около 500 мл растително олио по избор в дълбок тиган (рапично, слънчогледово или друго). С помощта на пош внимателно оформете чуросите върху малки парчета хартия за печене под формата на сърце или класическа права форма. Поставете в мазнината като обърнете внимателно и отделите хартията за печене от горна страна. След като се потопят в мазнината, хартията се отделя изключително лесно, но трябва да е от горна страна. Вижте видеото за повече инструкции. Запържвайте около минута от всяка страна докато придобият златист цвят. Извадете внимателно и поставете да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия.
  • За по-здравословния вариант на приготвяне оформете чуросите с помощта на поша върху тава, постлана с хартия за печене и печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 15 минути или до златисто. Проверявайте ги редовно след 12-тата минута.

За овалване

  • В дълбока чиния или друг съд смесете кокосовата захар и канелата и оваляйте готовите чуроси докато са още топлички един по един.

За гарниране

  • В купа поставете шоколада и ядковото мляко и разтопете на водна баня. Гарнирайте чуросите с получения шоколадов сос и се насладете на тази вкусотия! Enjoy!

Video

Notes

*Разбира се, най-вкусни са когато се сервират топлички, така че ги пригответе и консумирайте на момента за най-добри резултати!
Keyword churro, churros, без глутен, без захар, без млечни, веган десерт, веган чурос, парено тесто, паташу, свети валентин, чуро, чурос