Дами и господа, на вашето внимание…Представям ви най-вкусният, най-шоколадов и лесен за приготвяне веган сладък хляб с тиквички, който някога сте опитвали!

Ако досега не сте пробвали да приготвите сладкиш с тиквички, наистина сте изпуснали доста! Време е да поправите тази грешка, защото освен че те са тайната съставка, която придава този богат вкус и сочна текстура на хляба, никой на който дадете да го опита няма и да предположи, че в него се съдържа настъргана тиквичка! Но точно съдържанието на този вълшебен зеленчук прави тази рецепта толкова добра!
Кой би предположил, че реално точно тиквичките, банантие, морковите и тиквеното и ябълковото пюре са едни от най-магичните съставки, които могат да превърнат всеки един здравословен сладкиш в истинско сладко изкушение с перфектна влажна и пухкава текстура, по нищо неотстъпваща на нездравословния си вариант, в който често присъстват захар, яйца и млечни продукти.
Този тройно шоколадов хляб е
ВЕГАН
БЕЗ ЗАХАР
БЕЗ МЛЕЧНИ
ТРОЙНО ШОКОЛАДОВ
ВЛАЖЕН И КАДИФЕН
ЛЕСЕН И БЪРЗ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ПЕРФЕКТНАТА ЗАКУСКА ИЛИ ЗДРАВОСЛОВЕН СНАК
Вкусът му е толкова богат на ШОКОЛАД, а тайната се крие в употребата на какао, какаови парченца, разтопен шоколад и шоколадов чипс. Точно наличието на толкова много черен шоколад пави този сладкиш истински СУПЕР десерт, тъй като какаото само по себе си е богато на антиоксиданти, които са изключително полезни за организма. Да не споменавам и хормона на щастието, който се отделя при консумация на шоколад… Най-добрата част е, че мокрите и сухите съставки се разбъркват по отделно, след което всичко се смесва в една голяма купа, сипва се във формата за печене и готово! Изкуших ли ви достатъчно? Ако да, да преминаваме към рецептата!

РЕЦЕПТА ЗА Тройно Шоколадов Хляб с Тиквички
СЪСТАВКИ
- 1 чаша настъргана и отцедена тиквичка
- 2 ленени яйца (2 с.л. натрошено ленено семе + 5 с.л. вода)
- 1/4 чаша разтопено кокосово масло
- 1/2 чаша какао
- 1 и 1/2 чаша брашно (микс от бяло брашно от спелта и пълнозърнесто или обикновено)
- 3/4 чаша бадемово брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода
- 1 ч.л. канела
- ванилия
- щипка сол
- 1/2 чаша кленов сироп, агаве или мед (150 гр.)
- 1/2 чаша бадемово мляко
- 60 гр. натурален шоколад
- 1/4 чаша какаови зърна
- 30 гр. шоколадови парченца за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Загрейте фурна на 175 градуса и пригответе формата за печене на хляба като я постелите с пергаментова хартия.
- В голяма купа смесете сухите съставки (брашната, содата, бакпулвера, солта, ванилията, канелата, какаото) и смесете добре.
- В средно голяма купа смесете мокрите съставки (кленовия сироп, кокосовото масло, ленените яйца, бадемовото мляко) и разбъркайте добре.
- Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте.
- Разтопете натуралния шоколад в средно голяма купа и към него добавете настърганата тиквичка + 2-3 с.л. бадемово мляко, ако е необходимо, за да се усвои по-лесно шоколада от тиквичката.
- Добавете тиквичката и разтопения шоколад към сместа за хляба и разбъркайте с помощта на силиконова шпатула до пълното им усвояване и получаването на хомогенна смес.
- Прехвърлете получената смес във формата за печене и печете между 45 минути и час, като проверявате с клечка. Клечката може и да не излезе напълно суха, тъй като самият хляб е доста влажен, но не трябва да бъде изцяло полепнала от сместа.
- Изчакайте да изстине напълно, след което нарежете на филийки и се насладете на този хляб в компанията на чаша кафе, фъстъчено масло и ягоди. Enjoy!

