ЗДРАВОСЛОВНИ ПАСТИЧКИ ЧЕРВЕНО КАДИФЕ С ВАНИЛОВ ПУДИНГ | ВЕГАН | БЕЗ ГЛУТЕН

Хей, хей, Бохо Семейство! Нека започнем седмицата с тази свежа рецепта! Приготвих тези веган пастички, вдъхновена от класическата торта Червено Кадифе и определено нямам думи колко невероятно вкусни се получиха! Текстурата е сочна, мека, кремообразна и са супер вкусни! Освен това са веган, без глутен, без мазнина и са толкова лесни за приготвяне. Можете да ги приготвите под формата на пастички, както направих аз, или да използвате кръгла форма за торта, за да направите красива класическа торта от червено кадифе в здравословен вариант. За тази рецепта не съм използвала никакви изкуствени оцветители за храни, които се използват в повечето рецепти за сладкиши “червено кадифе” . Вместо това използвах 100% натурално цвекло на прах, което е много по-здравословно от червената хранителна боя. Даже си го приготвих сама, макар че вече можете лесно да откриете и готова пудра от цвекло в био магазините. Ако все пак решите да си приготвите сами, трябва да знаете, че процесът е изключително лесен и аз използвах рецептата на Ани от healthylicious.com , за да си го направя.

В основата на тези пастички съм скрила и няколко зеленчука, което ги прави изключително полезни, богати на фибри и още по-сочни! Няма да повярвате, че вътре има тиквичка, която допринася за тази кремообразна текстура, както и цвекло, което засилва червения цвят допълнително. Освен това вместо яйца и мазнина, използвам ябълково пюре, което може да бъде заменено с намачкан банан, което допринася допълнително натурална сладост. Освен това добавих и от ферментиралите суперхрани на прах от Ancestral Superfoods, които са едни от любимите ми български суперхрани на пазара! В тази рецепта използвах “DRUIDESS – Здраве и красота за ЖЕНАТА”, защото самият цвят на опаковката ме вдъхнови да създам този десерт, а и идеята се съчетава прекрасно с цветовете! Продуктът е холистича формула, съдържаща внимателно подбрани съставки, които спомагат за:⁣

  • ⁣Подсилване на имунитета⁣
  • Забавяне на стареенето⁣
  • Красота отвътре навън⁣
  • Регулиране на теглото и алкализиране на организма⁣
  • Набавяне на ползезни вещества за бременни и кърмещи майки⁣
  • Набавяне на фолиева, силициева киселина и антиоксиданти

Всичко това в комбинация с полезните вещества на суперхраната червено цвекло на прах, част от които са:

  • Подмладяване
  • Повишена жизненост
  • По-здраво сърце
  • Оптимално дълголетие
  • Забавяне на стареенето

Разбира се, ако не разполагате с пудра от цвекло, можете да използвате само настъргано цвекло в рецептата, както и ако нямате все още от тази прекрасна суперхрана от Ancestral Superfoods, можете да я замените с любима супердобавка като например оризов или грахов протеин, както и да пропуснете изцяло. Но ако решите да се сдобиете с нея, както и с другите страхотни ферментирали и покълнали храни от този любим бранд, имам страхотна новина за вас! С код ANNA5 можете да получите 5 лв. отстъпка за поръчка над 50 лв. в техния сайт. Така че, не му мислете много, а отивайте и се снабдете с малко полезни храни за предстоящия зимен сезон, когато ще имате нужда точно от това. И така, ако вече нямате търпение да преминем към рецептата, нека го направим сега! 🙂

РЕЦЕПТА ЗА ПАСТИЧКИ ЧЕРВЕНО КАДИФЕ С ВАНИЛОВ ПУДИНГ

СЪСТАВКИ:

*сухи съставки за пастичките

  • 1 и 1/2 чаша (150 г) овесено брашно /без глутен по желание/
  • 3/4 чаша (75 г) бадемово брашно
  • 1/2 чаша подсладител на прах еритритол/ксилитол/стевия на прах или кокосова захар
  • 2 с.л. пудра от цвекло
  • 3 с.л. какако на прах
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. Ancestral Superfoods “DRUIDESS – Здраве и красота за ЖЕНАТА”
  • щипка сол

*мокри съставки за пастичките

  • 3/4 чаша бадемово мляко
  • 1/2 чаша ябълково пюре или 1 намачкан банан
  • 1 сурово цвекло настъргано на ренде
  • 1 чаша настъргана и отцедена тиквичка (~2 средно големи тиквички)
  • ванилия
  • 1/2 ч.л. ябълков оцет

*ванилов крем пудинг

  • 1 чаша бадемово мляко
  • 2 с.л. тапиока или царевично нишесте
  • 3/4 чаша (6 с.л. / 80 г) подсладител на прах еритритол/ксилитол/стевия на прах или кокосова захар
  • ванилия
  • 1 и 1/4 чаши (150 г) накиснато сурово кашу

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Фурна се загрява на 180 градуса Целзий.
  2. Всички сухи съставки за пастичките се смесват и разбъркват в дълбока купа.
  3. В друга купа се смесват мокрите съставки, след което се добавят към сухите и се разбъркват добре, така че всички съставки да се усвоят напълно.
  4. Получената смес се изсипва в квадратна тавичка с размери 20 Х 20 см. или друг подобен съд с правоъгълна форма, а може и кръгла. Поставя се във фурната и се пече около 22-25 мин. докато клечка излезе суха.
  5. Бадемовото мляко, тапиоката, ванилията и захарта се смесват в тенджера и се загряват на котлон, докато се бърка постоянно за около 10-тина минути на среден огън.
  6. Кашуто и готовият ванилов се изсипват в блендер и се разбиват до кремообразност.
  7. Полученият ванилов пудинг се изсипва върху изпеченият и изстинал вече сладкиш с цвекло, след което се прибира във фризер поне за 3 часа или в хладилник за 1 нощ, докато стегне.
  8. Преди сервиране може да се поръси с допълнително пудра от цвекло и се нарязва на квадратни парченца, за да се оформят пастичките. Enjoy!
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!