Хей-хей, прекрасно БОХО СЕМЕЙСТВО! След като вече предадох книгата си за печат (йееееей!), която ще бъде налична в началото на декември, точно навреме за празниците, мога да си отдъхна и да се завърна към споделянето на рецепти в блога. Между другото, можете да се абонирате за получаване на бюлетин (не пращам спам, само когато има нова статия в блога или нещо вълнуващо като това) от тук. Така ще сте сигурни, че ще получите мейл, веднага щом книгата ми е налична за предпродажба, за да сте сред първите 200, които ще получат специално копие с автограф, както и подарък от сърце от мен!
Време е да преминем към днешната вкусна есенна рецепта. За мен сезонът на тиквите далеч не се ограничава само до месец октомври или Хелоуин, а продължава през цялата зима. Просто я обожавам, както и всички рецепти с нея. Нека ви представя моите любими напоследък тиквени гофрети, които споделих в един лайф наскоро в Инстаграм, който може да гледате тук, ако сте изпуснали. Те са:
- ВЕГАН
- БЕЗ ГЛУТЕН
- БЕЗ БЯЛА ЗАХАР
- ЛЕСНИ И БЪРЗИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
- ПЕРФЕКТНАТА ИДЕЯ ЗА БРЪНЧ ПРЕЗ УИКЕНДА
Наистина ще се влюбите във вкуса! Ако не разполагате с овесено брашно, можете просто да блендирате овесени ядки до получаването му. Любим начин да ги гарнирам е с шоколадови парченца и здравословния ми карамелен сос, чиято рецепта отново съм споделяла в инстаграм и оставям линк за нея тук. Ако вече нямате търпение, нека преминаваме към рецептата!
РЕЦЕПТА ЗА ЗДРАВОСЛОВНИ ВЕГАН Тиквени Гофрети

Тиквени Гофрети “Pumpkin Spice” | веган и без глутен
Оборудване
- Гофретник
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 250 мл бадемово мляко 1 чаша
- 1 с.л. ябълков оцет
- 200 г овесено брашно 2 чаши
- 1 с.л. ленено брашно
- 40 г орехи
- 1 ч.л. микс от подправки “pumpkin spice” (канела, джинджифил, индийско орехче, карамфил)
- 2 с.л. кокосова захар
- 1 с.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 120 г пюре от тиква
- 1/2 ч.л. ванилова есенция
- топинги по желание
Инструкции
- Първо смесваме бадемовото мляко с оцета в купа.
- В отделен съд смесваме всички сухи съставки и правим кладенче по средата.
- Добавяме тиквеното пюре към получената мътеница и разбъркваме.
- После ги прибавяме към сухите съставки и разбъркваме добре.
- Намазваме предварително загрят гофретник с малко кокосово масло и сипваме по 1-2 лъжици от получената смес. Затваряме и печем около 15 минути до златисто.
- Топирайте с любими неща като кокосов йогурт, домашна нутела, свежи плодове, кленов сироп или друго.


