Тиквени Гофрети | Веган | Без Глутен

Хей-хей, прекрасно БОХО СЕМЕЙСТВО! След като вече предадох книгата си за печат (йееееей!), която ще бъде налична в началото на декември, точно навреме за празниците, мога да си отдъхна и да се завърна към споделянето на рецепти в блога. Между другото, можете да се абонирате за получаване на бюлетин (не пращам спам, само когато има нова статия в блога или нещо вълнуващо като това) от тук. Така ще сте сигурни, че ще получите мейл, веднага щом книгата ми е налична за предпродажба, за да сте сред първите 200, които ще получат специално копие с автограф, както и подарък от сърце от мен!

Време е да преминем към днешната вкусна есенна рецепта. За мен сезонът на тиквите далеч не се ограничава само до месец октомври или Хелоуин, а продължава през цялата зима. Просто я обожавам, както и всички рецепти с нея. Нека ви представя моите любими напоследък тиквени гофрети, които споделих в един лайф наскоро в Инстаграм, който може да гледате тук, ако сте изпуснали. Те са:

  • ВЕГАН
  • БЕЗ ГЛУТЕН
  • БЕЗ БЯЛА ЗАХАР
  • ЛЕСНИ И БЪРЗИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
  • ПЕРФЕКТНАТА ИДЕЯ ЗА БРЪНЧ ПРЕЗ УИКЕНДА

Наистина ще се влюбите във вкуса! Ако не разполагате с овесено брашно, можете просто да блендирате овесени ядки до получаването му. Любим начин да ги гарнирам е с шоколадови парченца и здравословния ми карамелен сос, чиято рецепта отново съм споделяла в инстаграм и оставям линк за нея тук. Ако вече нямате търпение, нека преминаваме към рецептата!

РЕЦЕПТА ЗА ЗДРАВОСЛОВНИ ВЕГАН Тиквени Гофрети

Тиквени Гофрети “Pumpkin Spice” | веган и без глутен

Това са любимите ми гофрети през есенно-зимния сезон. Непременно ги опитайте!
Подготовка 10 minutes
ГОТВЕНЕ 45 minutes

Оборудване

  • Гофретник

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 250 мл бадемово мляко 1 чаша
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 200 г овесено брашно 2 чаши
  • 1 с.л. ленено брашно
  • 40 г орехи
  • 1 ч.л. микс от подправки “pumpkin spice” (канела, джинджифил, индийско орехче, карамфил)
  • 2 с.л. кокосова захар
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 120 г пюре от тиква
  • 1/2 ч.л. ванилова есенция
  • топинги по желание

Инструкции
 

  • Първо смесваме бадемовото мляко с оцета в купа.
  • В отделен съд смесваме всички сухи съставки и правим кладенче по средата.
  • Добавяме тиквеното пюре към получената мътеница и разбъркваме.
  • После ги прибавяме към сухите съставки и разбъркваме добре.
  • Намазваме предварително загрят гофретник с малко кокосово масло и сипваме по 1-2 лъжици от получената смес. Затваряме и печем около 15 минути до златисто.
  • Топирайте с любими неща като кокосов йогурт, домашна нутела, свежи плодове, кленов сироп или друго.
Keyword pumpkin spice, без глутен, без глутен, без захар, без млечни, бисквитки, брауни, брауни бисквитки, бързи рецепти, веган, веган десерт, веган рецепта, закуска, здравословен снак, кукис, курабийки, следобедна закуска, без захар, без млечни, брънч, бързи рецепти, веган меню, веган фростинг, гофрета, гофрети, есенна рецепта, есенни рецепти, здравословни рецепти, сезонна храна, тиква, тиквени барчета, уикенд
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!