Хей, прекрасни хора! Есента вече се усеща на пълни обороти, а тиквените изкушения “дебнат” на всеки ъгъл! След като споделих тези барчета в кратък рийлс в Инстаграм преди 2 дни, всички ме попитаха за рецептата:
Няма как да не я споделя с вас, защото наистина се получиха невероятно! Тези тиквени барчета са с консистенция на тесто за бисквитки, пълни с протеин, шоколадови парченца, приятен солен карамелен вкус и разбира се тиква и подправки, характерни за сезона! Те са:
➳ БЕЗ ЗАХАР
➳ БЕЗ ГЛУТЕН
➳ ЗДРАВОСЛОВНИ И ПРОТЕИНОВИ
➳ ПЕРФЕКТЕН СНАК ИЛИ ЗАКУСКА
В рецептата използвам продукти на любимите ми “Bionia” като бирена мая, която е изключително полезна за красиви нокти и коса, висококачественото им натурално какао, висококачествен растителен протеин и мака и съм повече от щастлива, че най-сетне мога да ви предоставя код за отстъпка VEGANNA10 за техния сайт. Оставям линк тук.

Рецепта за Протеинови Барчета Cookie Dough солен карамел и шоколад

Протеинови Барчета Cookie Dough солен карамел и шоколад
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 100 г обезскостени фурми предварително накиснати в гореща вода за 10 минути и отцедени
- 150 г пюре от тиква
- 50 г фъстъчено масло
- 1/4 ч.л. ванилия
- 1 щипка келтска сол
- 100 г овесено брашно
- 25 г кокосово брашно
- 30 г растителен протеин Bionia
- 1 с.л. бирена мая Bionia
- 1 ч.л. подправка "Pumpkin spice"
- 50 г шоколадов чипс
- 50 г разтопен шоколад
Инструкции
- В купа намачкайте фурмите с помощта на вилица или мачкало.
- Добавете тиквеното пюре, фъстъчено масло, ванилия и сол. Разбъркайте добре.
- Към получената смес прибавете овесеното и кокосово брашно, протеина, подправката "pumpkin spice" и разбъркайте с помощта на вилица. След това добавете и шоколадовия чипс и започнете да месите леко с ръце.
- Полученото тесто поставете в подходящ съд, застелен с хартия за печене и приберете във фризера за 10 минути да стегне. Извадете след това и залейте с разтопения шоколад. Отново приберете във фризера за 5 минути и след това нарежете барчетата и им се насладете. Enjoy!

