Хей, хей, прекрасно БОХО СЕМЕЙСТВО! Днес е последният ден от ноември и аз го изпращам с една подобаваща рецепта, която разбира се съдържа възможно най-есенния компонент за мен – Нейно Величество ТИКВАТА. Сигурно сте опитвали канелени рулца, ако не сте ще откриете моята веган здравословна интерпретация на оригинала в безплатната е-книга “Неустоими Здравословни Зимни Рецепти” , която създадох миналата зима и ви подарих за Коледа. Опитайте я обезателно! А днес ви представям една по-есенна версия с тиква, която ще ви накара да си оближете пръстите!

Тези канелени рулца с тиква са перфектни както за закуска, така и за следобедна закуска и можете да си ги похапвате по всяко време без чувство за вина! Повярвайте ми, ще ви станат любими, а няма нищо сложно в приготвянето им! Ако вече сте огладнели достатъчно, да не ви бавя повече, а директно да преминаваме към рецептата, какво ще кажете?!

РЕЦЕПТА ЗА ВЕГАН КАНЕЛЕНИ РУЛЦА С ТИКВА
СЪСТАВКИ:
*за тестото:
- 3 супени лъжици топло бадемово мляко
- 2 супени лъжици растопено кокосово масло
- 3 супени лъжици кокосова захар
- пакетче мая 7 г.
- щипка сол
- 3/4 чаша пюре от тиква (180 г)
- 1 супена лъжица канела
- 1/2 чаена лъжица джинджифил на прах
- 2 и 1/2 чаши брашно от лимец (300-350 грама)
*за пълнежа:
- 1/2 чаша натрошени орехи (50 грама)
- 6 супени лъжици кокосова захар (70 грама)
- 2 супени лъжици канела
- 1 чаена лъжица джинджифил на прах
*други:
- растопено кокосово масло за намазняване
- любимият ви топинг за поливане (аз използвах кокосов йогурт с кленов сироп)
МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ:
- В дълбок съд смесете топлото бадемово мляко (не трябва да бъде горещо), заедно с кокосовото масло, захарта, солта и маята. Разбъркайте много добре и изчакайте маята да шупне.
- Щом маята шупне добавете всички останали съставки без брашното и разбъркайте добре. Накрая добавете брашното на части като разбърквате между всяка. Когато стане невъзможно бъркането в купата прехвърлете въврху набрашнена повърнхност и започнете да месите тестото докато то стане гладко около 5-10 минути. Прехвърлете в купа, покрийте и оставете някъде на топло да втасва около 1 – 1,5 часа.
- Когато тестото е увеличило почти двойно обема си пригответе плънката като смесите всички съставки в купа.
- Разточете брашното под формата на правоъгълник с дебелина около 5 мм. Намазнете по цялата повърхност с кокосово масло с помощта на четчица, след което поръсете с цялата плънка равномерно по повърхността.
- Започнете да навивате по дължина, след което разрежете рулото на около 12 парченца и наредете в подходяща тавичка, която е предварително намазана с кокосово масло. Оставете да втасва още поне 30 минути някъде на топло.
- Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15-20 минути или докато клечка излезе суха.
- Изчакайте да поизстинат и полейте с любимия си топинг по желание. Аз използвах микс от кокосов йогурт и кленов сироп. Да ви е сладко! 🙂


