Най-вкусният Тиквен Хляб с шоколадови парченца | Веган

Хей-хей, прекрасни хора! Честита нова седмица, нека е прекрасна за всички ни! Навън е мрачно и дъждовно, а температурите сутрин официално вече са под нулата. Не остава какво друго да направим, за да стоплим душите си, освен да си приготвяме вкусна и ароматна здравословна храна у дома! Днешната рецепта е именно такава! Сезонна, изкусителна рецепта, която ще стане любима на всички и ще ви завладее с есенни вкусове!

Днес ви представям най-вкусният здравословен веган тиквен хляб, който някога съм правила и опитвала! Отдавна се канех да направя нещо такова, но все отлагах. Ето че дойде този момент и нямам търпение да го споделя с вас! Този Тиквен Хляб е:

  • ВЕГАН
  • БЕЗ БЯЛА ЗАХАР
  • БЕЗ МЛЕЧНИ
  • С ОПЦИЯ БЕЗ ГЛУТЕН
  • ЛЕСЕН ЗА ПРИГОТВЯНЕ И МНОГО ВКУСЕН
  • ПЕРФЕКТЕН ЗА ЗАКУСКА ПРЕЗ СЕДМИЦАТА
  • ЧУДЕСНА КОМПАНИЯ НА СЛЕДОБЕДНИЯ ЧАЙ ИЛИ КАФЕ

Ако искате да го приготвите без глутен, можете да замените лимецовото брашно с обикновено брашно без глутен като това. В тази рецепта кокосовото, бадемовото или брашното от елда няма да сработят, затова не ви ги препоръчвам. Може да опитате и с овесено. Също така може да замените чоко дропс-а с натрошени орехи или стафиди, а може и да го оставите изчистен и да приготвите ванилов крем, с който да сервирате хляба. Тази рецепта е много лесна и бърза, изисква минимални усилия и е от любимите ми “разбъркай всичко в една голяма купа”, така че няма да ви отнеме много време в кухнята, ако не обичате да го прекарвате там! 🙂 Ако вече нямате търпение, нека преминем директно към рецептата!

РЕЦЕПТА ЗА ВЕГАН ТИКВЕН ХЛЯБ

Веган Тиквен Хляб

Това е най-вкусният, лесен и бърз за приготвяне здравословен и неусотим тиквен хляб, който е без млечни, без яйца, без бяла захар и няма да повярвате каква невероятна текстура има! 🙂
5 from 1 vote
Подготовка 25 mins
ГОТВЕНЕ 55 mins
ОБЩО 1 hr 20 mins

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 ленено яйце 1 с.л. натрошено ленено семе + 2 и 1/2 с.л. вода
  • 350 г пюре от тиква (1 и 1/2 чаша)
  • 60 г бадемово мляко (1/4 чаша)
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 120 г кленов сироп (1/2 чаша)
  • 50 г разтопено кокосово масло (1/4 чаша)
  • 1/2 ч.л. ванилова есенция
  • 1 с.л. сок от портокал
  • 1 с.л. настъргана кора от портокал
  • 250 г пълнозърнесто брашно от лимец или спелта (2 чаши)
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 с.л. микс от подправки "pumpkin spice" (канела, джинджифил, карамфил и индийско орехче)
  • 50 г шоколадови парченца по желание

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе форма за печене на хляб като я намазните с малко кокосово масло и поръсите с брашно по всички стени.
  • Пригответе лененото яйце като смесите лененото брашно с водата.
  • Пригответе мътеница като добавите ябълковия оцет към бадемовото мляко и оставете за 2-3 минути да се пресече.
  • В дълбока купа смесете полученото ленено яйце, мътеницта, пюрето от тиква, кокосовото масло и кленовия сироп. Добавете ванилията, портокаловия сок и кората от портокал. Разбъркайте добре с помощта на телена бъркалка.
  • Към получената смес добавете лимецовото брашно, бакпулвера, подправките "pumpkin spice" и солта. Разбъркайте внимателно с помощта на силиконова шпатула, за да не спихва прекалено сместа.
  • Прехвърлете получената смес в предварително подготвената форма за печене и отгоре поръсете с шоколадовите парченца. Ако желаете можете да добавите и орехчета или да пропуснете тази стъпка.
  • Поставете във фурната и печете 20 минути. След това извадете и покрийте с алуминиево фолио, за да не загаря отгоре, и върнете обратно във фурната за още 30-35 минути. Проверявайте с клечка, за да се изпече напълно и когато клечката излезе почти суха е готов. Този хляб се получава сочен и леко влажен, а не сух като кекс, така че 50-55 минути са напълно достатъчни.
  • Извадете, оставете да изстине, нарежете и се насладете на този вкусен хляб!
Keyword без глутен, без захар, без млечни, бисквитки, брауни, брауни бисквитки, бързи рецепти, веган, веган десерт, веган рецепта, закуска, здравословен снак, кукис, курабийки, следобедна закуска, без млечни, без яйца, брашно от лимец, веган, веган десерт, веган закуска, вкусен снак, закуска с тиква, здравословен снак, здравословно и вкусно, лимец, лимецово брашно, печена тиква, печива с тиква, постен десерт, постна закуска, постно ястие, пюре от тиква, сезонна храна, сезонни храни, сезонно хранене, сладкиш с тиква, сладък хляб, следобедна закуска, тиква, тиквен десерт, тиквен хляб, тиквено пюре, шоко дропс, шоколадов ганаш, шоколадови капки, шоколадови парченца
Follow:
0

2 Comments

  1. Маргарита Обретенова
    януари 23, 2023 / 5:17 pm

    5 stars
    Благодаря за рецептата. У дома много се хареса. Правя тиквения хляб за осми път.

    • Anna Stoykova
      Автор
      януари 26, 2023 / 11:28 am

      Уау! Толкова съм щастлива да узная това! Благодаря Ви за доверието и обратната връзка! Да ви е сладко и поздрави на цялото семейство! :)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!