Веган Паста Блонезе

Хей, хей, БОХО СЕМЕЙСТВО, обичате ли паста? Та кой не обича всъщност? Когато бях малка тайничко се надявах почти всеки ден за вечеря да има именно това на масата и ми беше едно от най-любимите ястия! Истински фен съм на италианската кухня, но от както се храня изцяло с растителна и здравословна храна нямаше как да продължа да опитвам от вкусните италиански ястия, освен ако не бях започнала да ги веганизирам, което знаете, ми е любимо! И така се роди желанието да пробвам най-накрая да приготвя веган болонезе! Бях чувала за вариант, в който може да се приготви с леща вместо кайма и именно този вариант реших да опитам. Е, получи се повече от чудесно, няма как да си изкривя душата! Съвсем близко до оригинала, благодарение на подправките и текстурите, а приготвено с домашна паста, рецептата за която ви споделих в предишната статия, това ястие се нарежда в топ 3 най-големи веган вкусотии, които съм опитвала!

Тази паста се приготвя бързо и с минимални средства и усилия! Изключително засищаща и вкусна е, гарантирам ви, че ще ви стане любима вечеря в делничните дни, когато нямате време да мислите тепърва с какво да нахраните семейството си! Тя ще задоволи капризите на всеки, доверете ми се! Освен това е изключително питателна, богата на протеин, заради наличието на леща, изключително здравословна, защото е домашна и не съдържа холестерол, защото е постна! Навих ли ви да я опитате? Аз вече нямам търпение да я споделя, така че, нека да преминаваме към рецептата!

Веган Паста Болонезе

Ако обичате италианската кухня и пастата като цяло, тази рецепта ще ви обърне представите за веган кухнята и ще ви прати право в Италия! 🙂
Подготовка 10 minutes
ГОТВЕНЕ 20 minutes
ОБЩО 30 minutes

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава ситно нарязан лук
  • 2 скилидки ситно нарязан чесън
  • 1 ситно нарязан морков
  • 2 стръка ситно нарязана целина
  • 1 ч.л. розмарин
  • 1 ч.л. сушен босилек
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 200 г нарязани на шайби гъби
  • 300 мл домати от консерва
  • 1 ч.л. сол
  • 350 г сварена леща
  • 400 г прясна паста

Инструкции
 

  • Загрейте 1 с.л. в тиган.
  • Добавете лука, чесъна, целината, моркова, гъбите и подправките. Гответе до омекване като разбърквате периодично.
  • Добавете солта и доматите. И оставете да се готви под капак докато зеленчуците омекнат напълно.
  • През това време сварете пастата в тенджера с подсолена вряща вода за около 3-4 мин.
  • Добавете сварената леща към и омекналите зеленчуци при рагуто и разбъркайте добре.
  • Накрая изсипете отцедената и сварена паста при рагуто и разбъркайте добре.
  • Сервирайте с малко веган пармезан и поръсете със свеж босилек по желание.

видео

Keyword болонезе, веган, веган паста, веган паста болонезе, веган рагу, домашна паста, италианска кухня, лесни веган рецепти, основно ястие, талиатели
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!