Хей, хей, БОХО СЕМЕЙСТВО, обичате ли паста? Та кой не обича всъщност? Когато бях малка тайничко се надявах почти всеки ден за вечеря да има именно това на масата и ми беше едно от най-любимите ястия! Истински фен съм на италианската кухня, но от както се храня изцяло с растителна и здравословна храна нямаше как да продължа да опитвам от вкусните италиански ястия, освен ако не бях започнала да ги веганизирам, което знаете, ми е любимо! И така се роди желанието да пробвам най-накрая да приготвя веган болонезе! Бях чувала за вариант, в който може да се приготви с леща вместо кайма и именно този вариант реших да опитам. Е, получи се повече от чудесно, няма как да си изкривя душата! Съвсем близко до оригинала, благодарение на подправките и текстурите, а приготвено с домашна паста, рецептата за която ви споделих в предишната статия, това ястие се нарежда в топ 3 най-големи веган вкусотии, които съм опитвала!

Тази паста се приготвя бързо и с минимални средства и усилия! Изключително засищаща и вкусна е, гарантирам ви, че ще ви стане любима вечеря в делничните дни, когато нямате време да мислите тепърва с какво да нахраните семейството си! Тя ще задоволи капризите на всеки, доверете ми се! Освен това е изключително питателна, богата на протеин, заради наличието на леща, изключително здравословна, защото е домашна и не съдържа холестерол, защото е постна! Навих ли ви да я опитате? Аз вече нямам търпение да я споделя, така че, нека да преминаваме към рецептата!

Веган Паста Болонезе
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. зехтин
- 1 глава ситно нарязан лук
- 2 скилидки ситно нарязан чесън
- 1 ситно нарязан морков
- 2 стръка ситно нарязана целина
- 1 ч.л. розмарин
- 1 ч.л. сушен босилек
- 1/2 ч.л. кимион
- 200 г нарязани на шайби гъби
- 300 мл домати от консерва
- 1 ч.л. сол
- 350 г сварена леща
- 400 г прясна паста
Инструкции
- Загрейте 1 с.л. в тиган.
- Добавете лука, чесъна, целината, моркова, гъбите и подправките. Гответе до омекване като разбърквате периодично.
- Добавете солта и доматите. И оставете да се готви под капак докато зеленчуците омекнат напълно.
- През това време сварете пастата в тенджера с подсолена вряща вода за около 3-4 мин.
- Добавете сварената леща към и омекналите зеленчуци при рагуто и разбъркайте добре.
- Накрая изсипете отцедената и сварена паста при рагуто и разбъркайте добре.
- Сервирайте с малко веган пармезан и поръсете със свеж босилек по желание.
видео

