Овесени Бисквитки с Тиква, Бял Шоколад и Сушени Череши | ВЕГАН | БЕЗ ЗАХАР | *БЕЗ ГЛУТЕН

Есента е на прага ни! Дойде ли време за тиквения сезон? Според мен направо ще е срамота, ако не отпразнуваме смяната на сезоните точно по това време на годината с някоя прекрасна рецепта с тиква! Ето защо аз вече откъснах първата тиква от градината и приготвих не една, а цели 3 рецепти с нея, но днес споделям първата от тях с голямо удоволствие! Тя е за вкусни овесени бисквитки, които надминаха очакванията ми от всяка една гледна точка! Освен че са с любимата тиква, добавих домашен веган бял шоколад към тях, както и парченца сушени череши, които допълниха вкуса и направиха една чудесна комбинация от вкусове, която ми стана любима!

Ако още се чудите дали да ги опитате, не го мислете повече, защото тези вкусотии са както винаги:

ВЕГАН

БЕЗ ЗАХАР

БЕЗ МЛЕЧНИ

*и с опция

БЕЗ ГЛУТЕН

Така че, ако съм успяла да ви убедя достатъчно, нека да не губим време и да преминаваме към рецептата! Пригответе си ги още днес, няма да съжалявате и ще свършат за нула време, уверявам ви! 🙂

Рецепта За Овесени Бисквитки с Тиква, Бял Шоколад и Сушени Череши

СЪСТАВКИ:

  • 1/2 чаша пюре от тиква
  • 1/2 чаша сироп от агаве
  • 1/3 чаша масло от кашу
  • 1/4 чаша кокосово масло
  • 1 с.л. микс от подправки “pumpkin spice” (1/2 ч.л. канела; 1/4 ч.л. джинджифил, 1/4 ч.л. индийско орехче)
  • 2 чаши овесени ядки (*безглутенови, ако е необходимо)
  • 1/4 чаша кокосови стърготини
  • 50 г. парченца веган бял шоколад
  • 50 г. сушени плодове по избор (аз използвах сушени череши, можете да използвате и червени боровинки)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. В дълбока купа разбъркайте пюрето от тиква, заедно с агавето, маслото от кашу и кокосовото масло. Добавете и подправките “pumpkin spice” и разбъркайте добре.
  2. Добавете овесените ядки, кокосовите стърготини и разбъркайте отново.
  3. Накрая добавете и белия шоколад и сушените череши и разбъркайте внимателно.
  4. Оформете топченца от сместа и поставете в тава, постлана с хартия за печене. Притиснете леко с пръсти, така че да получите плоски и кръгли бисквитки.
  5. Накрая добавете допълнително парченца шоколад и сушени плодове отгоре и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
  6. Извадете и оставете да се охладят добре преди консумация. Enjoy! 🙂
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!