ВЕГАН ЙОГУРТ ЧИЙЗКЕЙК С МАНГО И ЧИА

Хей, хей, прекрасно БОХО СЕМЕЙСТВО! Надявам се, че месецът ви е стартирал отлично и се чувствате повече от прекрасно! 🙂 За да ви го направя още по-прекрасен, днес ви предлагам една любима, много лесна и сполучлива рецепта за йогурт чийзкейк с манго и чиа, който съм ви показвала в друг вариант с драконов плод питая преди време в Инстаграм, но не съм споделяла рецептата тук, така че реших сега да го направя!

Този чийзкейк е без печене , отнема само около 30 мин. и е перфектната закуска, защото блатът е като вкусна гранола с овес и орехчета, а кремчето – като чиа пудинг с йогурт и аромат на манго! А на всичкото отгоре най-горният слой е с вкус на манго пудинг, който ще ви изпрати директно в Тропиците! Формата, която използвам е 18 см, така че се получава не много голям десерт, който ще изчезне за нула време! Готови ли сте за рецептата? И аз така си помислих! Да започваме! 🙂

Рецепта за ВЕГАН ЙОГУРТ ЧИЙЗКЕЙК С МАНГО И ЧИА

СЪСТАВКИ:

*блат:

*йогурт манго чиа основа:

  • 3 с.л. чиа семена (35 г)
  • 3 с.л. агаве (50 г)
  • 100 г (1/2 чаша) бадемово мляко
  • 1 ч.л. агар-агар
  • 130 г (1/2 чаша) пюре от манго
  • 150 г (3/4 чаша) бадемово мляко
  • 140 г (1/2 чаша) кокосов или соев йогурт
  • 1 ч.л. ванилия екстракт

*манго пудинг:

  • 260 г (1 чаша) пюре от манго
  • 1 ч.л. агар-агар
  • 1/4 чаша вода
  • 1 с.л. лимонов сок

МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ:

*блат:

  1. Блендирайте всички съставки за блата в кухненски робот или блендер и поставете на дъното на формата за чийзкейк, притискайки с пръсти, за да залепне хубаво.
  2. Приберете във фризера докато приготвим основния слой.

*йогурт манго чиа основа:

  1. Разбъркайте 1/2 чаша бадемово мляко с чиа семената и агаве сиропа. Оставете настрана за 10-тина минути докато чиата набъбне.
  2. През това време в тенджера разбъркайте останалото бадемово мляко (3/4 чаша) с агара и ванилията и загрейте на котлона. Когато заври бъркате постоянно докато се сгъсти за около 2-3 минути. Оставете да се охлади за около 15 минути.
  3. Добавете 1/2 чаша пюре от манго към набъбналата вече чиа. Разбъркайте добре и после добавете и охладеното бадемово мляко с агара. Разбъркайте много добре и накрая добавете кокосовия йогурт. Отново разбъркайте.
  4. Извадете формата с блата от фризера и изсипете втория слой отгоре. Приберете отново за 2 часа.

*манго пудинг:

  1. В тенджера смесете всички съставки за последния слой и я поставете на котлона. Когато заври бъркайте около 2 минути докато се посгъсти. Дръпнете от котлона и оставете някъде на хладно да изстине за около 15 минути.
  2. Изсипете последния слой върху вече стегналия чийзкейк и разпределете равномерно по повърхността. Приберете за още час във фризера.
  3. Накрая когато всичко е стегнало перфектно извадете готовия десерт от фризера, отделете формата и го декорирайте с розичка от манго или просто няколко резенчета манго или други плодове по желание. Аз добавих и малко маракуя. Да ви е сладко! 🙂
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!