Традиционно Японско Ястие Окономияки | Веган | Без глутен

Хей, хей, прекрасно БОХО СЕМЕЙСТВО! Добре дошли отново в света на Веганна! Днес ви споделям още едно ястие от поредицата #ВЕГАНИЗИРАЙТОВА ! , която се случва във всичките ми социални мрежи в момента, най-вече в Instragram и YouTube. Надявам се, че ви е интересно да виждате веганизираните ми версии на рецепти от цял свят, защотот това ще бъде темата ми за тази година, а и занапред!

Днес съм ви подготвила веган версия на едно чудесно традиционно японско ястие, наречено Окономияки. Ястието представлява “палачинка”, която се приготвя с яйца, вода, брашно и зеленчуци, характерни за азиатската кухня, като основни са пресния лук, джинджифил, чесън, китайско зеле и всяко едно добавено нещо е в плюс! Това, което прави това ястие различно от обикновения омлет със зеленчуци е, че се полива със специален “окономияки сос” и майонеза. Днес ще приготвим заедно всичко това, но изцяло ВЕГАН, а на всичкото отгоре и БЕЗ ГЛУТЕН, като пропуснем яйцето и заменим обикновеното брашно с такова от елда. Накрая поръсваме с веган бекон, рецептата за който ще откриете в това клипче в моя TikTok (последвайте ме и там, ако все още не сте).

Това вкусно японско ястие се приготвя лесно и бързо и може да се превърне в любимата ви вечеря за забързаните делнични дни, когато наистина не ви се мисли какво тепърва да приготвите. Ако вече нямате търпение да разгледате рецептата и да се снабдите с необходимите продукти, за да си приготвите вкусно окономияки за нула време у дома, да преминаваме напред!

Веган Окономияки

Anna Stoykova
Японска палачинка, която се приготвя със зеленчуци, брашно и специален сос окономияки. Пригответе си я за нула време и мигновено се пренесете в Азия чрез невероятните вкусове на това ястие!
Подготовка 15 minutes
ГОТВЕНЕ 15 minutes
ОБЩО 30 minutes

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за палачинката
  • 1 голям картоф
  • 1 с.л. брашно от тапиока
  • 1 ч.л сол
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 средно голямо китайско зеле
  • 4-5 бр. гъби
  • 2 см парче пресен джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 чаша брашно от елда
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 1/3 чаша вода
  • 2 с.л. зехтин
за окономияки соса
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. соев сос / сос "Тамари"
  • 1 с.л. чили
  • 1 с.л. кленов сироп
за веган майонезата
  • 1/4 чаша аквафаба (течността от косерва с нахут или боб)
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 чаша зехтин екстра върджин
  • 1/2 чаша олио

Инструкции
 

за палачинката
  • Настържете картофа на ренде и го поставете в дълбока купа. Добавете тапиоката, разбъркайте и оставете така да престои докато подготвите зеленчуците.
  • Нарежете на ситно всички зеленчуци. Върнете се към картофа, добавете солта и разбъркайте отново.
  • Добавете брашното от елда и черен пипер на вкус към картофената смес и разбъркайте, след което започнете да добавяте наситнените зеленчуци един след друг.
  • Накрая добавете водата и разбъркайте добре с помощта на ръцете си.
  • В нагорещен тиган добавете зехтина, след което изсипете половината от получената смес за окономиякито и с помощта на дървена или силиконова шпатулка оформете кръгла палачинка. Оставете да се готви на средна температура под капак за около 6-7 минути до златисто. След което обърнете внимателно с помощта на чиния от другата страна и оставете за още толкова време.
за окономияки соса
  • В купичка разбъркайте всички съставки за окономияки соса и оставете настрана.
за веган майонезата
  • Вариант 1: В тесен и висок съд поставете всички съставки без олиото и започнете да пасирате с пасатор. Постепенно започнете да наливате олиото докато се оформи гъста и гладка майонеза. Отнема около 2-3 минути.
  • Вариант 2: В блендер поставете всички съставки без олиото и блендирайте. Постепенно налейте и олиото на части, като спирате и започвате след всяко наливане. Отнема около 3-4 минути.
за сервирането
  • Поставете окономиякито в чиния и намажете обилно с приготвения окономияки сос.
  • "Изрисувайте" прави линии по дължина в една посока с майонезата с разстояние около 1 см между всяка. Използвайте бутилка за сос, за да ви е по-лесно да оформите тънка струя. После с помощта на дървено шишче или клечка за зъби оформете характерната за ястието шарка като минете перпендикулярно в обратната посока през изрисуваните вече линии.
  • Поръсете с малко пресен лук и веган кокосов бекон. Да ви е сладко!

видео

Keyword веган вечеря, веган зеленчуков омлет, веган омлет, веган палачинка, веган солени ястия, веган сос, веган ястие, зеленчуци, китайско зеле, лесни веган рецепти, майонеза, окономияки, омлет, солени ястия, японска кухня, японска палачинка, японски омлет, японско ястие
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!