Кокосово-Черешово Блонди Веган | Без Захар | Без Глутен

Хей-хей, любимо БОХО СЕМЕЙСТВО! Юни е, ЧЕРЕШОВО ми е и няма как да не минем с няколко тематични рецепти и тази година! Преди да продължа, ако сте пропуснали някоя от предишните рецепти с череши, ето тук ще откриете всички, които съм споделяла до този момент, а в моя Инстаграм профил качвам видеата от тяхното изпълнение, така че ме последвайте и там, ако все още не сте.

Днешната рецепта е за изкусително, много лесно за приготвяне, здравословно и засищащо блонди (знаете, обратното на брауни, защото е без какао, хехе!), което е без глутен, без захар и без млечни и напълно веган, както винаги. Подходящо е за малки и порастнали деца. Всичко се разбърква в една голяма купа и се пече. Не зная дали има нещо по-лесно от това. Ако не консумирате ядки, можете лесно да замените бадемовия тахан със сусамов и да не поръсвате с бадеми отгоре.

Ако не сте фен на кокоса, миналата година споделих подобна рецепта за ПЕЧЕНА ОВЕСЕНА КАША С ЧЕРЕШИ И БАНАН без кокос, така че, ако сте я пропуснали можете да наваксате. А сега към днешната рецепта:

Рецепта за Веган Кокосово-Черешово Блонди

Кокосово-Черешово Блонди | Веган, без захар и без глутен

Това е най-вкусното кексче с череши, което някога сте опитвали и въобще няма вкус на здравословно, а е точно такова! Зарадвайте цялото си семейство с него като го приготвите за нула време! 🙂
Подготовка 5 minutes
ГОТВЕНЕ 20 minutes
ОБЩО 25 minutes

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

мокри съставки
  • 1 бр. добре узрял банан
  • 60 мл разтопено кокосово масло 1/4 чаша
  • 80 г бадемов тахан 1/4 чаша
  • 375 мл ядково мляко 1 чаша и 1/2
  • 50 мл кленов сироп 1/4 чаша
  • 1/2 ч.л. ванилова есенция
  • 3/4 чаша череши обезкостени
сухи съставки
  • 100 г овесено брашно 1 чаша
  • 50 г кокосово брашно 1/2 чаша
  • 1 ч.л. бакпулвер
топинги
  • шепа едри кокосови стърготини (люспи)
  • шепа бадеми

Инструкции
 

  • Загрейте фурната на 160 градуса с вентилатор.
  • В дълбока купа намачкайте банана и добавете всички останали мокри съставки без черешите. Разбъркайте добре.
  • Време е да добавите и сухите съставки: овесените ядки, кокосовото брашно и бакпулвера. Накрая добавете и обезкостените череши.
  • Прехвърлете получената смес в подходящ съд за печене (аз използвах правоъгълна керамична тава с размери около 20 на 40 см).
  • Добавете кокосовия чипс, бадеми и допълнително черешки и ги притиснете леко с помощта на пръстите си.
  • Поставете във фурната и печете около 20 минути до готовност.
  • Извадете, изчакайте около 10-15 минути да се охлади и сервирайте с домашен веган сладолед. Аз си направих такъв от блендирани банан, мака, фурми и бадемово масло.
  • Да ви е сладко!
Keyword бадемов тахан, банан, веган, веган десерт, веган закуска, веган меню, веган рецепта, веган рецепти за деца, веганна, вкусни и лесни веган рецепти, здравословен десерт, здравословна рецепта, здравословна храна, здравословни рецепти, здравословно и вкусно, здравословно хранене, идеи за вегани, кокос, кокосово брашно, кокосово масло, лесни веган рецепти, овесени ядки, овесено брашно, рецепта за деца, рецепти за деца, сладко от череши, череша, череши, черешов сладкиш, ядково мляко
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!