Хей-хей, любимо БОХО СЕМЕЙСТВО! Юни е, ЧЕРЕШОВО ми е и няма как да не минем с няколко тематични рецепти и тази година! Преди да продължа, ако сте пропуснали някоя от предишните рецепти с череши, ето тук ще откриете всички, които съм споделяла до този момент, а в моя Инстаграм профил качвам видеата от тяхното изпълнение, така че ме последвайте и там, ако все още не сте.

Днешната рецепта е за изкусително, много лесно за приготвяне, здравословно и засищащо блонди (знаете, обратното на брауни, защото е без какао, хехе!), което е без глутен, без захар и без млечни и напълно веган, както винаги. Подходящо е за малки и порастнали деца. Всичко се разбърква в една голяма купа и се пече. Не зная дали има нещо по-лесно от това. Ако не консумирате ядки, можете лесно да замените бадемовия тахан със сусамов и да не поръсвате с бадеми отгоре.

Ако не сте фен на кокоса, миналата година споделих подобна рецепта за ПЕЧЕНА ОВЕСЕНА КАША С ЧЕРЕШИ И БАНАН без кокос, така че, ако сте я пропуснали можете да наваксате. А сега към днешната рецепта:
Рецепта за Веган Кокосово-Черешово Блонди

Кокосово-Черешово Блонди | Веган, без захар и без глутен
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
мокри съставки
- 1 бр. добре узрял банан
- 60 мл разтопено кокосово масло 1/4 чаша
- 80 г бадемов тахан 1/4 чаша
- 375 мл ядково мляко 1 чаша и 1/2
- 50 мл кленов сироп 1/4 чаша
- 1/2 ч.л. ванилова есенция
- 3/4 чаша череши обезкостени
сухи съставки
- 100 г овесено брашно 1 чаша
- 50 г кокосово брашно 1/2 чаша
- 1 ч.л. бакпулвер
топинги
- шепа едри кокосови стърготини (люспи)
- шепа бадеми
Инструкции
- Загрейте фурната на 160 градуса с вентилатор.
- В дълбока купа намачкайте банана и добавете всички останали мокри съставки без черешите. Разбъркайте добре.
- Време е да добавите и сухите съставки: овесените ядки, кокосовото брашно и бакпулвера. Накрая добавете и обезкостените череши.
- Прехвърлете получената смес в подходящ съд за печене (аз използвах правоъгълна керамична тава с размери около 20 на 40 см).
- Добавете кокосовия чипс, бадеми и допълнително черешки и ги притиснете леко с помощта на пръстите си.
- Поставете във фурната и печете около 20 минути до готовност.
- Извадете, изчакайте около 10-15 минути да се охлади и сервирайте с домашен веган сладолед. Аз си направих такъв от блендирани банан, мака, фурми и бадемово масло.
- Да ви е сладко!


