Морковен кейк | Веган , Без Глутен и Без Захар

Хей-хей! На скоро ми се дояде сладкиш с моркови и понеже вече съм приготвяла Морковена Кокосова Торта , която беше по-специална и подходяща за някой празник, реших този път да приготвя нещо по-непретенциозно, здравословно и лесно за приготвяне! Рецептата не изисква почти никакво време или по-специални умения, защото е от типа “разбъркай всичко в една купа, изпечи и готово”. Обожавам сладкиши, в които се съдържат моркови! Това е един чудесен начин да се придаде естествена сладост на десерта, както и да се “скрият” полезни зеленчуци, което ги прави и перфектни за деца! Уверявам ви, че и малки, и големи ще се влюбят в тази вкусотия!

Този морковен кейк е:

ЗДРАВОСЛОВЕН

БЕЗ ЗАХАР

БЕЗ МЛЕЧНИ

БЕЗ ГЛУТЕН

ВЕГАН

Ще се влюбите от първа хапка, гарантирам ви!

А за направата на този и много други десерти използвам продуктите на GymBeam от тяхната марка, както и от био серията им VanaVita, за които мога да ви предоставя и код за 5% отстъпка: VEGANNA5. Възползвайте се тук.

Морковена Торта | Веган, Без Захар, Без Глутен

Това е една чудна и лесна рецепта морковен кейк , който е без глутен, без захар и без млечни, което го прави подходящ за всички и особено много за деца! Ако не консумирате ядки, пропуснете орехите. Надявам се, че ще опитате!
Подготовка 10 minutes
ГОТВЕНЕ 20 minutes
ОБЩО 30 minutes

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за кейка:
  • 1 чаша екстрадирана елда от GymBeam.bg
  • 1 чаша кокосово брашно от GymBeam.bg
  • 2 с.л. тапиока
  • 1/2 чаша натрошени орехи
  • 1 ч.л. цейлонска канела  от GymBeam.bg
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • 150 г настърган морков 1 бр. голям морков
  • 50 г накиснати в ром стафиди
  • 150 мл кокосова вода (останалата от кена) от GymBeam.bg
  • 2 с.л. разтопено кокосово масло от GymBeam.bg
  • 50 г кленов сироп  от GymBeam.bg
за крема:
  • 1/4 чаша сурово кашу от GymBeam.bg
  • 1 бр. кокосово мляко (само твърдата част) от GymBeam.bg
  • 2 с.л. кленов сироп от GymBeam.bg
  • 1 ч.л. ванилова есенция

Инструкции
 

  • Фурната се загрява на 160 градуса.
  • Разбийте всички съставки за крема и прехвърлете в купа. Приберете в хлаидлника.
  • Всички съставки за кейка разбъркайте в дълбока купа като започнете от сухите и преминете към мокрите в изброената последователност.
  • Прехвърлете полученото тесто в намазнена форма за печене с размери 20 х 20 см или кръгла форма с диаметър 20 см.
  • Печете до златисто около 20 минути или докато клечка излезе суха.
  • Охладете напълно и залейте с крема обилно. По желание поръсете с допълнително орехчета.
  • Enjoy!
Keyword без глутен, без захар, без млечни, без яйца, безглутенова торта, брашно от елда, ВАНИЛОВ КРЕМ, веган, веган ванилов крем, веган десерт, веган закуска, веган крем, веган меню, веган рецепта, веган торта, веган фростинг, веган чийзкейк, диетичен десерт, диетична торта, елда, кашу, кокосов крем, кокосова сметана, кокосово брашно, кокосово мляко, лек крем, морков, морковен десерт, морковен кейк, морковен сладкиш, морковена торта, моркови, пролет, пролетна рецепта, пролетна торта, рецепта с моркови, стафиди, торта без захар
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!