Хей-хей! На скоро ми се дояде сладкиш с моркови и понеже вече съм приготвяла Морковена Кокосова Торта , която беше по-специална и подходяща за някой празник, реших този път да приготвя нещо по-непретенциозно, здравословно и лесно за приготвяне! Рецептата не изисква почти никакво време или по-специални умения, защото е от типа “разбъркай всичко в една купа, изпечи и готово”. Обожавам сладкиши, в които се съдържат моркови! Това е един чудесен начин да се придаде естествена сладост на десерта, както и да се “скрият” полезни зеленчуци, което ги прави и перфектни за деца! Уверявам ви, че и малки, и големи ще се влюбят в тази вкусотия!
Този морковен кейк е:
ЗДРАВОСЛОВЕН
БЕЗ ЗАХАР
БЕЗ МЛЕЧНИ
БЕЗ ГЛУТЕН
ВЕГАН
Ще се влюбите от първа хапка, гарантирам ви!
А за направата на този и много други десерти използвам продуктите на GymBeam от тяхната марка, както и от био серията им VanaVita, за които мога да ви предоставя и код за 5% отстъпка: VEGANNA5. Възползвайте се тук.


Морковена Торта | Веган, Без Захар, Без Глутен
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за кейка:
- 1 чаша екстрадирана елда от GymBeam.bg
- 1 чаша кокосово брашно от GymBeam.bg
- 2 с.л. тапиока
- 1/2 чаша натрошени орехи
- 1 ч.л. цейлонска канела от GymBeam.bg
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 150 г настърган морков 1 бр. голям морков
- 50 г накиснати в ром стафиди
- 150 мл кокосова вода (останалата от кена) от GymBeam.bg
- 2 с.л. разтопено кокосово масло от GymBeam.bg
- 50 г кленов сироп от GymBeam.bg
за крема:
- 1/4 чаша сурово кашу от GymBeam.bg
- 1 бр. кокосово мляко (само твърдата част) от GymBeam.bg
- 2 с.л. кленов сироп от GymBeam.bg
- 1 ч.л. ванилова есенция
Инструкции
- Фурната се загрява на 160 градуса.
- Разбийте всички съставки за крема и прехвърлете в купа. Приберете в хлаидлника.
- Всички съставки за кейка разбъркайте в дълбока купа като започнете от сухите и преминете към мокрите в изброената последователност.
- Прехвърлете полученото тесто в намазнена форма за печене с размери 20 х 20 см или кръгла форма с диаметър 20 см.
- Печете до златисто около 20 минути или докато клечка излезе суха.
- Охладете напълно и залейте с крема обилно. По желание поръсете с допълнително орехчета.
- Enjoy!


