Хей, хей, БОХЕМИ! Бях ви споделила в стори преди време тези чудесни брауни бисквитки, на които реагирахте с толкова много любов, че нямаше как да не споделя рецептата в Инстаграм веднага след това. Дойде ред да го направя и тук в блога, така че да ви е по-удобно да я ползвате! Те са страшно лесни за приготвяне и този път използвам специален и супер достъпен заместител на яйцата, а именно газирана вода! Страхотно е какви чудеса прави тя с печивата! Реакцията е подобна като на бакпулвера и оцета в комбинация, но е само един единствен продукт! Направо съм уау от ефекта!
Както винаги бисквитките са изцяло веган , но също така и без глутен. За целта използвах един нов любим продукт – ореховото брашно. Вие може да замените с бадемово, но с ореховото придобиха един много приятен лек вкус на орехово брауни! За заместител на бялата захар използвам любимата кокосова, а за да избегна използването на масло, употребих тахан от тихвени семки, но вие може да използвате всеки един тахан или ядково масло по ваш избор! Така ще получите различни вариации на тези уникално вкусни, лесни и бързи брауни бисквитки, които няма да ви отнемат повече от 15-20 минути с печенето! Ако сте готови, оставям ви рецептата тук:

ДВОЙНО ШОКОЛАДОВИ БРАУНИ БИСКВИТКИ
Оборудване
- блендер или кухненски робот
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 50 г какао
- 50 г орехово брашно
- 50 г орехи
- 50 г кокосова захар
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 100 г тахан по избор
- 180 г газирана вода
- 80 г шоколадови капки + около шепа допълнително
Инструкции
- Смесете всички съставки в дълбока купа като оставите газираната вода за най-накрая.
- Оформете си бисквитките в тава, постлана с хартия за печене и поставете по няколко шоколадови парченца на всяка отгоре.
- Печете между 10 и 15 минути, в зависимост от степента на изпичане, която търсите, в предварително загрята на 180 градуса фурна.


