КРЕМ КАРАМЕЛ | ВЕГАН

Хей, хей, БОХО СЕМЕЙСТВО! И тази седмица съм ви подготвила много изненади и чакам с нетърпение подходящия момент да ви споделя всяка една от тях! Миналата седмица ви споделих моята интерпретация на класическите кифлички “scones”, които се сервират с английския следобеден чай, която може да откриете тук. Бях на елиминация и трябваше да приготвим класически скони и именно те ме спасиха и запазиха мястото ми в играта. Ако сте гледали вчерашния епизод, значи сте наясно, че за 3-ти пореден път бях на изпитание за умения и издръжливост на психиката вчера и отново отървах кожата със що-годе прилично изпълнение на задача за СТРЕСТЕСТ, по време на който за 30 минути, трябваше да приготвим крем-карамел и омлет. И колкото и да ми се искаше, не посмях да експериментирам с ВЕГАН версия на класическия френски десерт и заложих на оригиналната рецепта, в която се включват яйца и мляко. Ако сте изпуснали епизода, може да го гледате тук.

Моят “вкусен” по думите на шеф Роу, но не стегнал класически крем-карамел за 30 минути и “сполучлив” фреснки омлет за 3 минути.
Аз, представяйки своите крем-карамел и омлет “от истински яйца”.

Така ми се искаше да веганизирам тази вкусотия, но със сигурност щях да бъда дисквалифицирана и да си гарантирам напускане на състезанието. Това обаче, не означава, че не мога да си експериментирам колкото си искам в собствената кухня, така че тези дни направих именно това и създадох тази чудесна ВЕГАНИЗИРАНА версия на крем-карамел!

Готови ли сте за нея? Ако да, нека преминаваме направо към рецептата!

Веган Крем Карамел

Anna Stoykova
Това е моята веганизирана версия на класическия френски десерт. Тя е подходяща, както по време на постите, така и за всеки, който има непоносимост към лактоза или яйца. Лесно, бързо и вкусно! Опитайте я още днес!
Подготовка 5 mins
ГОТВЕНЕ 5 mins
4 hrs
ОБЩО 4 hrs 10 mins

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за крема
  • 300 мл бадемово мляко (1 и 1/4 чаша)
  • 30 г захар⁣ (1/4 чаша)⁣
  • 1 с.л. царевично нишесте⁣⁣
  • 1 ч.л. агар-агар
  • 1/2 ч.л.. есенция ванилия⁣⁣
за карамела
  • 3 с.л. кокосова захар⁣
  • 1 с.л. вода

Инструкции
 

  • Поставете захарта, заедно с водата на дъното на тенджера с дебело дъно и загрейте. Когато започнат да се появяват балончета и да се сгъстява и променя цвета си леко към по-тъмен махнете от огъня.⁣
  • Сипете по равно количество от получения карамел на дъното на 3-4 формички за крем-карамел. Оставете да изстине някъде на хладно.⁣
  • В друга тенджера разбъркайте всички съставки за крема и загрейте на средна температура. Когато заври бъркайте непрестанно около 2 минути докато агара се активира. Отдръпнете от котлона.⁣
  • Разпределете получения крем по равно във формичките, след което приберете в хладилник поне за 4 часа преди консумация.
Keyword веган десерт, веган крем, карамел, класически десерт, крем карамел, постен десерт, френски десерт
Follow:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!