Хей хей, БОХО СЕМЕЙСТВО, включвам ви се отново с готина и много любима моя рецепта, която отдавна се каня да споделя! Тези шоколадови изкушения са супер бързи и лесни за приготвяне и са ми един от любимите и най-успешни сладки експерименти напоследък! Споделих рецептата в моя Инстаграм, но реших, че би било много по-удобно за всеки и ако рецептата е тук, в моя блог, за да я откриете по всяко време!

Тези изкушаващи шоколадови чашки са БЕЗ ЗАХАР, БЕЗ ГЛУТЕН, БЕЗ МЛЕЧНИ и можете да си хапвате всеки ден от тях без никакво чувство за вина. Комбинацията от какаовото и кокосово масло правят дори само половин порция напълно достатъчна, за да задоволи необходимостта от нещо сладко, а и ако никога не сте правили домашен шоколад, ще се изненадате колко бързо и лесно е! Аз съм споделяла рецепта за домашен шоколад и преди в Инстаграм, можете да я откриете тук. Наличието на бадемово масло в пълнежа добавя допълнително протеин и ги прави още по-засищащи, а ягодовото сладко с чия семената прибавя естествена сладост и завършек на вкуса. За тази рецепта аз използвам продуктите на MyProtein, бадемовото им масло ми е просто любимо и не мога да спра да го ям. Обожавам го в закуската си, на филийка, в овесената каша, в тези шоколадови чашки и ми е любим ми снак в комбинация с с фурми. Като цяло знаете, че съм фен на фъстъците и фъстъченото масло, но напоследък съм на вълна бадемово и това определено ми е фаворит в момента. Тази седмица MyProtein имат рожден ден и празнуват 16 години от създаването им, така че имат невероятни намаления до цели – 47% в техния сайт и безплатна доставка над 30 лв., от които можете да се възползвате с кода ANNAMPBG, който от MyProtein любезно предоставиха специално за моите читатели. Разгледайте промоциите и пазарувайте през този линк.

И тъй като съм на вълна супер храни от известно време и съм решена да ви говоря все повече за ползите от тях, нямаше как да не включа и някоя супер храна в тази рецепта! От известно време използвам гъби рейши на прах в смутита и протеинови шейкове, като самият вкус наподобява на шоколад и затова сметнах, че ще е перфектната супер съставка за тази рецепта! Рейши е мощна билкова гъба, която се използва от векове в китайската медицина, позната още като „гъба на безсмъртието“. Смята се, че успокоява съзнанието и ума, а проучванията показват, че подобрява имунната ни система. Някои проучвания са доказали антиракови свойства на гъбата рейши, но не са правени достатъчно тестове върху хора все още, което означава, че има потенциал за използването на тази суперхрана при лечението на рак, но е необходимо да се направят още изследвания. Какаото и гъбата рейши са перфектната комбинация, тъй като алкалоидите в какаото спомагат за по-ефективното усвояване на полезните свойства на гъбата рейши от организма. Точно тази специална съставка прави тези шоколадови лакомства още по-СУПЕР и полезни!

Ако тази информация ви е била достатъчна, за да събуди апетита и желанието ви да ги приготвите, мисля, че е време да споделя рецептата!
Рецепта за Веган Шоколадови Чашки с бадемово масло, сладко от ягоди с чия и супер гъба рейши
СЪСТАВКИ
*за 6 порции
- 100 гр какаово масло
- 50 гр (1/4 чаша) кокосово масло
- 1/3 чаша какао на прах
- 1 и 1/2 с.л. гъби рейши на прах
- щипка хималайска сол
- 1 и 1/2 с.л. стевия / еритриол на прах или 1 и 1/2 с.л. кленов сироп / мед или друг подсладител по избор
- 2 с.л. натурално бадемово масло MyProtein
- 1 ч. л. чиа семена MyProtein
- 50 гр ягоди
- 1/2 ч.л. лимонов сок
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Започнете, като приготвите сладкото от ягоди. Намачкайте ги в малка купичка, добавете лимона и чиа семената и разбъркайте. Оставете настрана докато чиа семената набъбнат.
- След това започнете да приготвяте шоколада. Разтопете какаовото мъсло на водна баня, след което добавете всички останали съставки, с изключение на бадемовото масло и разбъркайте добре, докато се хомогенизират.
- В силиконови формички, поставени в тава (в зависимост от големината ще ви трябват 4-6 бр.) с помощта на лъжица изсипете от шоколада докато запълните 1/3 от чашките, като разбърквате всеки път шоколадовата смес, за да предотвратите утаяването на гъбите рейши и подсладителя, който сте използвали на дъното.
- Поставете тавата с формичките във фризера докато шоколада стегне за 5-10 минути. Извадете и поставяйте по лъжица 1 чаена лъжица бадемово масло в центъра на всяка като оформяте диск с помощта на лъжицата, който е малко по-малък от диаметъра на шоколадовата основа. След това добавете и по малко от сладкото от ягоди отгоре. Разпределете останалата шоколадова смес в чашките, като внимавате да са добре покрити ягодите и бадемовото масло.
- Поставете във фризера за още 5-10 минути или до готовност и са готови за консумация! Enjoy!
* БЕЛЕЖКИ
Шоколадът ще започне да се топи веднага, когато се извади от фризера, особено при по-топла стайна температура, затова винаги съхранявайте в хладилник или фризер. Ако искате можете да опитате да замените кокосовото масло с допълнително какаово масло, тъй като има много по-висока точка на топене и така няма да се топят веднага при изваждане от хладилника и толкова лесно самите чашки. Също така, разбира се може да изключите гъбите рейши, ако не разполагате с такива и да ги замените с допълнително какао на прах или пък брашно от рожков, защо не? Експериментирайте, тази рецепта го позволява а резултатите винаги са много добри!


Надявам се, че тази рецепта ще ви допадне! Оставете ми коментар отдолу, ако решите да я опитате и не забравяйте да я споделите с мен в Инстаграм като ме тагнете @annas_wholesomeboholife и използвате хаштаг #zdravoslovenjivotsanna ,
Любов и Светлина,
Анна ♥

