СТЕК ОТ ЦЕЛИНА С РОЗОВ ХУМУС | ВЕГАН

Хей, хей, прекрасни БОХЕМИ! Включвам ви се с поредната лесна, бърза и ужасно вкусна идея за веган и здравословна вечеря, която можете да си приготвите за нула време у дома. Тя е перфектна за забързаните делнични дни, защото отнема около 30 минути, за да се приготви. Освен това е чудесно предложение за сезонно хранене, имайки се в предвид, че в момента все още се опитваме да избутаме зимата. Става въпрос за фантастични стекове, но не от месо, а от целина!

Ако досега сте подценявали този кореноплоден зеленчук, е време да промените нагласата си към него и да опитате това предложение. Разбира се, аз го обожавам и под формата на пюре, в комбинация със земна ябълка примерно, но днес сме на тема гурме. Именно заради това ще го хапваме под формата на стек. А за гарнитура ще приготвим чудесен розов хумус, за да ни е още по-гурме! Тайната съставка, която ще направи традиционния хумус, който е добре познат на всички е отново сезонен кореноплоден зеленчук, а именно цвеклото! Ще го запечем във фурната, за да освободи ароматите и вкусовете си, след което ще го сложим във блендера, заедно със всичко останало, за да оцвети хумуса ни в нежни цикламено-розови нюанси! Развълнувах ли ви? Ако сте готови, нека преминем към рецептата!

СТЕК ОТ ЦЕЛИНА С ГАРНИТУРА ОТ РОЗОВ ХУМУС

Anna Stoykova
Това ястие отнема само 30 минути, за да се приготви и ще преобърне представите ви за гурме кухня! Предизвиквам ви да го опитате още тази седмица, в някой от най-натоварените си дни! Сипете си и чаша бяло вино и да ви е сладко! 🙂
Подготовка 15 mins
ГОТВЕНЕ 15 mins
ОБЩО 30 mins

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за стековете
  • 1 голяма глава целина
  • 1 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. пушен червен пипер
за розовия хумус
  • 1 глава червено цвекло
  • 350 г сварен нахут
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. сусамов тахан
  • сокът от един лимон
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 с.л. зехтин

Инструкции
 

за стековете
  • Загрейте фурна на 200 градуса.
  • Обелете целината с помощта на белачка и я нарежете на дискове с дебелина около 1 см.
  • Намазнете всеки диск със зехтина като можете да използвате силиконова четка или пръстите на ръцете си. Овкусете добре с подкправките. Важи и за двете страни.
  • В нагорещен и намазнен тиган поставете стековете и запечатайте за около 2-3 минути. Повторете и от другата страна.
  • Поставете ги в тава, постлана с хартия за печене, заедно с цвеклото, което е добре да бъде разполовено и дори нарязано на четвъртинки, за да се приготви по-бързо. Приберете във фурната и ги печете за около 15 минути до готовност.
  • Извадете стековете, а ако цвеклото е все още твърдо го върнете във фурната за още 10-15 минути.
за розовия хумус
  • Поставете всички компоненти по изброения ред в блендер или кухненски робот.
  • Блендирайте до пълно хомогенизиране.
за сервиране
  • Поднесете стековете от целина в чиния, добавете от розовия хумус и гарнирайте със свежи сезонни салатки по избор.
  • Да ви е сладко!

видео

Keyword веган вечеря, веган гурме, веган солени ястия, веган стек, вечеря, вкусни и лесни веган рецепти, гурме вечеря, лесни веган рецепти, нахут, обяд, постно ястие, розов хумус, сезонна храна, сезонно хранене, стек от целина, хумус, цвекло, целина
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!