Здравейте, прекрасни БОХЕМИ! Днес споделям с вас една страхотна рецепта за тези страшно вкусни, ВЕГАН бадемови бисквитки БЕЗ ГЛУТЕН, БЕЗ ЗАХАР И БЕЗ МЛЕЧНИ! Предизвиквам ви да си ги приготвите още сега, защото са то-о-о-о-олкова вкусни, повярвайте ми! Можете да си ги хапвате дори и без да ги печете, но когато се изпекат стават толкова хрупкави и апетитни, а и из цялата къща се носи неустоим аромат, който освен че събужда апетита, внася допълнително чувство за уют и комфорт. Така че, не му мислете много-много, а се залавяйте с приготвянето им, защото ще ви отнемат само 30-тина минутки, а можете да ги приберете в кутия или буркан с плътно затваряне и да ги съхранявате поне седмица отвън и до 3 седмици в хладилника!
За направата им използвах любимото си бадемово масло от MyProtein, с което можете да се сдобиете на страхотна цена и с цели 37% отстъпка с кода ми ANNAMPBG. Възползвайте се от тази страхотна оферта тук. Безглутеновото брашно от овесени ядки, което ще видите в списъка със състваки също купувам от MyProtein от близо година и не го заменям за нищо! Страхотно е и намалението с кода ми важи и за него, както и за всички останали продукти! Вземете го от тук. Между другото, следете в сайта им редовно, защото всеки месец има до 42% отстъпки, от които можете да се възползвате с кода ми!
С тези бисквитки можете да си приготвите и ето този невероятно вкусен Веган Йогурт Чийзкейк с Бисквитки и Горски Плодове! Предизвиквам ви!
А сега да преминаваме към рецептата!
РЕЦЕПТА ЗА ВЕГАН БЕЗГЛУТЕНОВИ БАДЕМОВИ БИСКВИТКИ

СЪСТАВКИ
- 80 г сурови бадеми
- 100 г безглутеново овесено брашно
- 3 с.л. рожков
- 100 г агаве или кленов сироп
- 150 г бадемово масло
- ванилия
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода
- 1 ч.л. канела
- шепа натрошени бадеми за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Блендирайте бадемите в кухненски робот с опция пулсиране докато се получи бадемово брашно.
- Пресипете ги в дълбока купа, добавяте и брашното, бакпулвера, содата, рожкова и канелата и разбъркайте с телена бъркалка.
- В средно голяма купа смесете бадемовото масло и агавето. Добавете и ванилията.
- Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте добре с бъркалката, след което започнете да месите с ръце докато получите лепкаво тесто. Ако сместа е прекалено лепкава можете да добавите още малко овесено брашно.
- Постелете тава за печене с хартия и започнете да оформяте топченца с помощта на ръцете си, след което ги поставяйте в тавата и притискайте леко, така че да се получат плоски кръгли форми. Поръсете с малко от натрошените сурови бадеми и притиснете леко с пръсти.
- Печете бисквитките за около 10-12 минути или до готовност. Извадете ги от фурната и изчакайте да изстинат преди консумация. В началото са доста хрупкави, но с времето като престоят стават по-меки и още по-вкусни. ENJOY! ♥
