Докато все още дните навън са студени, мисля, на всяка трапеза има място за сгряваща и засищаща крем супа. Един от любимите ми зеленчуци е карфиол, защото може да се приготвя по хиляди начина, но един от любимите ми със сигурност е тази крем супа. Освен на фибри, тя е богата и на протеин, защото използваме и бял боб, който освен че придава допълнително гъстота и кремообразност, я прави още по-богата на нутриенти. Повярвайте ми, не съм се чувствала толкова сита след порция супа с малко крутони или филийка препечен хляб никога преди!

Освен, че е изключително лесна и засищаща, тази супа е изключително вкусна! Тайната за силния умами вкус е съдържанието на хранителна мая, която освен заради полезните й свойства, използвам често в растителната кухня, за допълнителен ядков вкус и аромат на сирене. Това е и перфектната идея за обяд или вечеря през седмицата когато нямате толкова много време за готвене, защото става за 20-30 минути. Опитайте я още днес!
Рецепта за Вкусна и Засищаща Крем Супа от Карфиол

Кремообразна Крем Супа от Карфиол
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1-2 стръка розмарин
- 2-3 стръка салвия
- 2-3 бр. дафинов лист
- 1 литър зеленчуков бульон *домашен
- 1 средно голяма глава карфиол *600-700 грама
- 1 бр. консерва сварен боб *400 г
- 5 с.л. хранителна мая
- сол и черен пипер на вкус
Инструкции
- Загрейте зехтина в тенджера и сотирайте лука за 3 минути. Добавете чесъна и оставете да се карамелизира на средна температура за още около 4-5 минути.
- Добавете подправките, зеленчуковия булон, карфиола, боба, хранителната мая и оставете да ври на среден огън около 20 минути.
- Овкусете със сол и черен пипер на вкус и пасирайте супата.
- Сервирайте с малко зехтин, свеж магданоз, чили флейк и крутони по желание.
- ENJOY! 🙂


Ако си падате по крем супи, със сигурност трябва да опитате и най-вкусната крем супа от сладък картоф и тиква, която е невероятна! 🙂