ЛЮБИМАТА МИ ДОМАШНА ГРАНОЛА | БЕЗ ЗАХАР | *С ОПЦИЯ БЕЗ ГЛУТЕН И БЕЗ ЯДКИ⁣

Хей, хей! Най-накрая успявам да споделя любимата си рецепта за домашна гранола, която е невероятно вкусна и бюджетна алтернатива на закупената от магазина! Приготвям си я през няколко седмици, защото е идеална за закуска (например в комбинация с кисело мляко или поръсена върху смути купичка, с домашен сладолед или чия пудинг), а понякога дори си я похапвам директно от буркана като хрупкав здравословен снак! Тази гранола е веган (без млечни продукти), без масло, рафинирана захар и с опция да бъде приготвена без ядки, както и без глутен! Супер вкусно, здравословно и лесно за приготвяне изкушение за всеки ден!⁣⁣

Не ви ли дразни факта, че почти всяка гранола в магазина е пълна със захар, което я прави изключително НЕздравословна закуска, както и например факта, че съдържа най-различни съставки, които могат да предизвикат алергии? Не се притеснявайте, имам решение за вас с тази бърза и лесна рецепта за домашна гранола, която можете да си приготвите сами за нула време! Ако смятате, че е твърде сложно, сега ще се уверите, че е точно обратното!⁣⁣

Рецептата изисква съставки, повечето от които вероятно вече имате у дома като основната е цели овесени ядки. А, за безглутенова версия на гранолата, просто използвайте безглутенови като тези тук на My Protein, които използвам аз. Остналите необходими продукти са сушени плодове, кокосови стърготини, слънчогледово семе, кокосово масло, ядки по избор (или без никакви ядки, ако търсите опция без ядки, а на тяхно място може да използвате слънчогледов или сусамов тахан) и кленов сироп. Добавих и някои любими подправки за допълнителен аромат и богат вкус!⁣⁣

В заключение тази ВКУСНА ДОМАШНА ГРАНОЛА е:⁣⁣

⇻ Без глутен⁣⁣

⇻ Веган (без млечни продукти)⁣⁣
⁣⁣
⇻ Без рафинирана захар⁣⁣
⁣⁣
⇻ Много по-здравословна от закупената в магазина гранола⁣⁣
⁣⁣
⇻ Хрупкава⁣⁣
⁣⁣
⇻ Бърза и лесна за приготвяне с прости съставки⁣⁣
⁣⁣
⇻ Перфектната закуска за забързаното ежедневие⁣⁣⁣⁣

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ:⁣⁣

~ Можете да използвате любимите си сушени плодове, например боровинки, фурми, сливи, черници, стафиди, кайсии, годжи бери и др.⁣⁣

~ Ако искате да приготвите шоколадова гранола просто добавете 1/4 чаша какао или рожков на прах. Можете също така да добавите шоколадови парченца без млечни продукти след изпичане!⁣⁣

~ Съхранявайте в буркани с херметическо затваряне на хладно и сухо място, до 4 седмици.⁣⁣

~ Тази гранола е прекрасен и много оригинален подарък за всякакъв повод. Пригответе по-голямо количество и подарете буркан на приятел.⁣⁣

~ Ако искате да пренесете закуската си на следващо ниво, приготвте тези прекрасни кошнички с гранолата!

А сега най-накрая можем да преминем и към рецептата! Готови ли сте?!

РЕЦЕПТА ЗА НАЙ-ВКУСНАТА ДОМАШНА ГРАНОЛА

СЪСТАВКИ:

* сухи съставки:⁣

  • 2 чаши едри овесени ядки обикновени или без глутен (ако е необходимо)⁣
  • 1/2 чаша слънчогледово семе⁣
  • 1/2 препълнена чаша кокосови стърготини⁣
  • 1/2 чаша ядки по избор (за използвах бадемов пулп, орехи и кашу)* (ако търсите опция без ядки използвайте 1/4 чаша слънчогледов или сусамов тахан вместо ядките към мокрите съставки)⁣
  • 1 ч. л. канела⁣
  • 1/2 ч.л. джинджифил⁣
  • щипка сол⁣

*мокри съставки:⁣

  • 1/2 чаша сушени плодове (аз използвах черници и стафиди)⁣
  • 1/4 чаша кокосово масло (*можете да пропуснете, ако използвате тахан вместо ядки)⁣
  • 1/4 чаша кленов сироп (или агаве)⁣
  • 1/2 ч. л. ванилов екстракт⁣

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Постелете тава с хартия за печене и загрейте фурна на 160 градуса.⁣
  2. Смесете всички сухи съставки в голяма купа и разбъркайте с лъжица.⁣
  3. След това добавете мокрите съставки и разбъркайте с лъжица, докато всички съставки се смесят добре.⁣
  4. Прехвърлете сместа в тавата върху хартията за печене и я разпределете равномерно.⁣
  5. Печете във фурната за около 20 минути, като разбърквате на няколко пъти, ако е необходимо или само веднъж по средата. След това внимателно притиснете разбърканата гранола с дървена шпатула, така че да слепне.⁣
  6. Проверете след 15 минути дали гранолата вече е златиста. Следете внимателно, за да избегнете прегаряне и я извадете от фурната, щом прецените, че е готова.⁣
  7. Оставете да се охлади напълно, без да я разбърквате. След като се охлади изсипете и съхранявайте в буркани с херметическо затваряне.

Насладете се на вашата домашна гранола за любимата си закуска или я използвайте, за да приготвите тези вкусни КОШНИЧКИ ОТ ГРАНОЛА С ФЪСТЪЧЕН ТАХАН И ШОКОЛАДОВ ГАНАШ.

Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!