Хей хей, БОХО СЕМЕЙСТВО! Най-накрая се завръщам с нова рецепта след едноседмична пауза! Домейнът ми е успешно трансфериран и блогът ми вече функционира нормално и е достъпен за всички! Извинете ме за причиненото неудобство и ви благодаря за търпението! Надявам се, че ще опитате всички рецепти, които сте си наумили, както и тази, която ще ви споделя сега.

Днес ви каня на чаша следобедно кафе, в компанията на един лек и много фин десерт, който е веган, без глутен, без млечени, лесен и бърз за приготвяне и страшно вкусен! В основата му са ядки, като орехите са взели предимство, а в комбинация с кафето и кленовия сироп се получава уникален завършех от аромати. Текстурата е гладка и ефирна, а вкусовете, които остават след като отпиеш глътка еспресо са неповторими! Подходящ е и за закуска, защото несъмнено ще ви ободри! Разбира се, можете да използвате и безкофеиново кафе, ако не желаете да има този ефект. И така, ако сте готови и нямате търпение да си го приготвите вече, нека преминаваме към рецептата!

РЕЦЕПТА ЗА СУРОВИ ВЕГАН БАРЧЕТА С ОРЕХИ, КАФЕ И КЛЕНОВ СИРОП

СЪСТАВКИ
*за блата
- 1/2 чаша сурови бадеми
- 1 чаша орехово брашно “Dragon Superfoods”
- 1 доза растителен протеин
- щипка сол
- 1/4 чаша кленов сироп
- 1/4 чаша кокосово масло
* за крема
- 150 г сурово кашу (накиснато предварително)
- 1/2 чаша орехи
- 1/2 чаша какаово масло
- 1/4 чаша кленов сироп
- 1/4 чаша ядково мляко
- ванилия екстракт
- 1/4 чаша еспресо
- 1 с.л. брашно от тапиока
- щипка сол
* за декорация
- 30 грама орехи
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 50 г разтопен шоколад
МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ
- Суровите бадеми се блендират до текстура на брашно с опция “пулс” в кухненски робот.
- Изсипват се в голяма купа и към тях се добавя ореховото брашно, растителния протеин, щипка сол, кленовия сироп и кокосовото масло.
- Всичко се разбърква и прехвърля в подходящ съд с размери около 20х20 см и се разстила с помощта на пръстите плътно по цялото дъно.
- В блендер се изсипват всички съставки за крема и се блендира до гладък крем, след което се изсипва върху основата и се заглажда повърхността с помощта на шпатула.
- Прибира се да стегне във фризера за около 2 часа.
- Преди сервиране загрейте тиган с малко кокосова мазнина и добавете орехите. Запечете за около 1 минута и добавете кленовия сироп. Разбъркайте и изчакайте да се карамелизират за още минутка.
- Извадете от тигана и изчакайте да изтинат, след което можете да украсите с тях десерта отгоре. За финал можете да добавите и малко разтопен шоколад за чудесен завършек към вкуса на десерта.
- Нарежете го на парчета и му се насладете в компанията на чаша кафе!

