БЕЗГЛУТЕНОВИ СУРОВИ БАРЧЕТА С ОРЕХИ, КАФЕ И КЛЕНОВ СИРОП

Хей хей, БОХО СЕМЕЙСТВО! Най-накрая се завръщам с нова рецепта след едноседмична пауза! Домейнът ми е успешно трансфериран и блогът ми вече функционира нормално и е достъпен за всички! Извинете ме за причиненото неудобство и ви благодаря за търпението! Надявам се, че ще опитате всички рецепти, които сте си наумили, както и тази, която ще ви споделя сега.

Днес ви каня на чаша следобедно кафе, в компанията на един лек и много фин десерт, който е веган, без глутен, без млечени, лесен и бърз за приготвяне и страшно вкусен! В основата му са ядки, като орехите са взели предимство, а в комбинация с кафето и кленовия сироп се получава уникален завършех от аромати. Текстурата е гладка и ефирна, а вкусовете, които остават след като отпиеш глътка еспресо са неповторими! Подходящ е и за закуска, защото несъмнено ще ви ободри! Разбира се, можете да използвате и безкофеиново кафе, ако не желаете да има този ефект. И така, ако сте готови и нямате търпение да си го приготвите вече, нека преминаваме към рецептата!

РЕЦЕПТА ЗА СУРОВИ ВЕГАН БАРЧЕТА С ОРЕХИ, КАФЕ И КЛЕНОВ СИРОП

СЪСТАВКИ

*за блата

* за крема

* за декорация

МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Суровите бадеми се блендират до текстура на брашно с опция “пулс” в кухненски робот.
  2. Изсипват се в голяма купа и към тях се добавя ореховото брашно, растителния протеин, щипка сол, кленовия сироп и кокосовото масло.
  3. Всичко се разбърква и прехвърля в подходящ съд с размери около 20х20 см и се разстила с помощта на пръстите плътно по цялото дъно.
  4. В блендер се изсипват всички съставки за крема и се блендира до гладък крем, след което се изсипва върху основата и се заглажда повърхността с помощта на шпатула.
  5. Прибира се да стегне във фризера за около 2 часа.
  6. Преди сервиране загрейте тиган с малко кокосова мазнина и добавете орехите. Запечете за около 1 минута и добавете кленовия сироп. Разбъркайте и изчакайте да се карамелизират за още минутка.
  7. Извадете от тигана и изчакайте да изтинат, след което можете да украсите с тях десерта отгоре. За финал можете да добавите и малко разтопен шоколад за чудесен завършек към вкуса на десерта.
  8. Нарежете го на парчета и му се насладете в компанията на чаша кафе!
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!