“Водопад” от Тирамису | Печени овесени ядки

Честита нова седмица, БОХО СЕМЕЙСТВО! Нека я стартираме подобаващо с това много специално предложение за закуска, дори и десерт, с което се гордея искрено! Ако има нещо, което би могло да бъде по-добро от тирамису, то навярно това би било “водопад” от тирамису! Виждала съм този десерт по различни видеа от гурме ресторанти и реших да пренеса гурмето у дома като експериментирам с любимите си печени овесени каши и направя нещо, което да ме извиси директно в небесата! Препоръчвам ви и вие да го опитате още днес!

Тази рецепта е вдъхновена от класическия десерт “тирамису”, но приготвена под формата на печена овесена каша, защото в основата са овесени ядки, които са смлени на брашно, за да се получи фин завършек на блата. По този начин предоставяте на тялото си здравословна закуска или десерт без глутен, без рафинирана захар и без млечни продукти. Можете да си я хапвате абсолютно по всяко време и когато си поискате без никакви угризения!

В инстаграма ми ще откриете още много невероятни предложения за овесени каши, които няма да повярвате, че са здравословни, защото са вдъхновени от класически десерти като тези “Фереро Роше”, “Cookie Dough”, “Сникърс”, “Peanut Butter & Jelly” и дори “Cookie Cereal” . Скоро очаквайте компилация от такива видеа и в YouTube канала ми, така че се абонирайте и там, ако все още не сте! 🙂 А сега към днешната рецепта!

Водопад от Тирамису | Печени Oвесени Ядки

Водопад от Тирамису | Печени Овесени Ядки

Това тирамису под формата на печени овесени ядки ще ви изивиси право в небесата, затова го опитайте непременно!
Подготовка 15 mins
ГОТВЕНЕ 15 mins
10 mins
ОБЩО 40 mins

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за блата:
  • 50 г овесено брашно (или блендирани овесени ядки)
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. кокосова захар
  • 1 щипка сол
  • 40-50 мл еспресо
  • 85 мл бадемово мляко
  • 1/2 ч.л. ванилова есенция
за "маскарпонето":
  • 50 г копринено тофу (или натурално, неовкусено и безсолно)
  • 60 г кокосов йогурт (или от кашу)
  • 1/2 ч.л. ванилова есенция
  • 1 ч.л. кленов сироп
  • 1 ч.л. сурово какао за топиране

Инструкции
 

  • Загрейте фурна на 180 градуса.
  • В купа разбъркайте овесеното брашно, бакпулвера, кокосовата захар и солта. Към тях добавете еспресото, бадемовото мляко и ванилията. Разбъркайте добре и оставете да престои 5 мин.
  • Прехвърлете в малка форма за торта с диаметър 6-8 см или ринг за печене, който предварително сте увили с алуминиево фолио и намазнили с кокосова мазнина по стените. Печете около 15 мин. като проверявате след 12-тата до готовност. Охладете напълно след като извадите.
  • Пригответе крема като разбиете всички съставки за "маскарпонето" в кухненски робот/блендер или с пасатор. Охладете за 10-15 минути.
  • Отделете алуминиевото фолио от ринга внимателно и поставете в чиния. Преди да отделите ринга или формата за печене, изсипете вътре охладения крем. След това поръсете с какаото с помощта на цедка. Сега отделете и ринга внимателно и се насладете на това преживяване и "водопад" от тирамису!
Keyword бадемово мляко, без глутен, без захар, без млечни, бисквитки, брауни, брауни бисквитки, бързи рецепти, веган, веган десерт, веган рецепта, закуска, здравословен снак, кукис, курабийки, следобедна закуска, веган десерт, веган закуска, веган тирамису, еспресо, закуска, инстантно кафе, какао, кокосов йогурт, копринено тофу, маскарпоне, овесена каша, овесени ядки, овесено брашно, печена овесена каша, постна закуска, постно тирамису, тирамису, тофу
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!