Блендирана Овесена Каша “Шоколадова Череша”

Хей, хей, прекрасни хора! Юни е, свежо ми е и отново съм на вълна творене и внасяне на свежи идеи в любими ястия. Ако сте абонирани за канала ми в YouTube, навярно знаете, че овесените каши са ми слабост, без значение дали са печени, пренощували и под формата на поридж. Ако сте пропуснали видеата, оставям линкове към тях тук, защото в ви показвам общо 12 рецепти за най-различни вкусове и комбинации, които са ми абсолютно любими и буквално ги редувам всеки ден!

7 лесни рецепти за печена овесена каша

5 лесни рецепти за “пренощувала” овесена каша

Овесените каши продължават да са ми любими и през горещия сезон, макар и да избягвам готвенето на котлона. Ето защо “пренощувалите” каши са перфектното решение за по-горещите дни! Разбъркваш, прибираш в хладилника за вечерта и се наслаждаваш на следващия ден! Бързо, лесно, вкусно и супер здравословно! Подходящо за малки и големи!

От както черешките вече са в изобилие, не спирам да творя всякакви вкусотии с тях и нямаше как да не направя и лятна свежа версия на любимата си закуска. А резултатът е повече от феноменален! Този път блендирах овесената каша, защото напоследък съм луд фен на тази им текстура. Получава се кремообразен и вкусен десерт, който си похапвам на закуска.

Този вариант на “пренощувала овесена каша” с череши и шоколад е вдъхновен от моята сурова торта “Шоколадова Череша”, която приготвих миналата година по това време. Ако сте изпуснали рецептата, можете да наваксате тук, а тук ще откриете и видео рецептата. Тук ще откриете всички рецепти с череши, които съм споделяла до този момент. Обожавам лятото, както и всички плодове, които вървят с него! Ако и вие нямате търпение да опитате тази вкусотия, продължете надолу към рецептата и ви предизвиквам да си я забъркате още днес и да й се насладите.

Рецепта за Овесена Каша “Шоколадова Череша”

Блендирана Овесена Каша “Шоколадова Череша”

Лесна, бърза, вкусна и сезонна здравословна закуска, която ще приготвите за 2 минути от предния ден и ще ви очаква все така свежа за пълноценна закуска на следващия ден.
Подготовка 5 mins
ГОТВЕНЕ 2 mins
охлаждане в хладилника 1 hr
ОБЩО 1 hr 7 mins

Оборудване

  • 1 пасатор блендер или кухненски робот

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за кашата
  • 90 г овесени ядки
  • 20 г чиа семена
  • 20 г кокосови стърготини
  • 1 с.л. с връх какао
  • 1 с.л. бадемов тахан
  • 357 мл растително мляко (аз използвах 250 мл мляко от кашу и 125 мл кокосова вода, останала ми от кенче)
  • 60 г кокосов йогурт
  • 1/2 чаша обезкостени череши
  • 1 с.л. кленов сироп
  • 1/2 ч.л. ванилия
за топиране
  • разтопен натурален шоколад
  • кокосови стърготини
  • бадемово масло
  • череши

Инструкции
 

  • Блендирайте или пасирайте всички съставки за овесената каша.
  • Прехвърлете в подходящи чашки или купички и приберете в хладилник за една вечер или поне 1-2 часа.
  • Декорирайте с топинги по желание и се насладете на тази вкусна и здравословна сезонна закуска.
Keyword веган десерт, веган рецепта, веганна, закуска, здравословен десерт, здравословна храна, здравословни рецепти, здравословно и вкусно, здравословно хранене, какао, кокосови стърготини, кокосово брашно, лесни веган рецепти, овесена каша, овесени ядки, сезонна храна, сезонни храни, сезонно хранене, следобедна закуска, череша, череши, шоколадова череша
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!