Хей, хей, прекрасни хора! Юни е, свежо ми е и отново съм на вълна творене и внасяне на свежи идеи в любими ястия. Ако сте абонирани за канала ми в YouTube, навярно знаете, че овесените каши са ми слабост, без значение дали са печени, пренощували и под формата на поридж. Ако сте пропуснали видеата, оставям линкове към тях тук, защото в ви показвам общо 12 рецепти за най-различни вкусове и комбинации, които са ми абсолютно любими и буквално ги редувам всеки ден!
7 лесни рецепти за печена овесена каша
5 лесни рецепти за “пренощувала” овесена каша
Овесените каши продължават да са ми любими и през горещия сезон, макар и да избягвам готвенето на котлона. Ето защо “пренощувалите” каши са перфектното решение за по-горещите дни! Разбъркваш, прибираш в хладилника за вечерта и се наслаждаваш на следващия ден! Бързо, лесно, вкусно и супер здравословно! Подходящо за малки и големи!

От както черешките вече са в изобилие, не спирам да творя всякакви вкусотии с тях и нямаше как да не направя и лятна свежа версия на любимата си закуска. А резултатът е повече от феноменален! Този път блендирах овесената каша, защото напоследък съм луд фен на тази им текстура. Получава се кремообразен и вкусен десерт, който си похапвам на закуска.
Този вариант на “пренощувала овесена каша” с череши и шоколад е вдъхновен от моята сурова торта “Шоколадова Череша”, която приготвих миналата година по това време. Ако сте изпуснали рецептата, можете да наваксате тук, а тук ще откриете и видео рецептата. Тук ще откриете всички рецепти с череши, които съм споделяла до този момент. Обожавам лятото, както и всички плодове, които вървят с него! Ако и вие нямате търпение да опитате тази вкусотия, продължете надолу към рецептата и ви предизвиквам да си я забъркате още днес и да й се насладите.
Рецепта за Овесена Каша “Шоколадова Череша”

Блендирана Овесена Каша “Шоколадова Череша”
Оборудване
- 1 пасатор блендер или кухненски робот
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за кашата
- 90 г овесени ядки
- 20 г чиа семена
- 20 г кокосови стърготини
- 1 с.л. с връх какао
- 1 с.л. бадемов тахан
- 357 мл растително мляко (аз използвах 250 мл мляко от кашу и 125 мл кокосова вода, останала ми от кенче)
- 60 г кокосов йогурт
- 1/2 чаша обезкостени череши
- 1 с.л. кленов сироп
- 1/2 ч.л. ванилия
за топиране
- разтопен натурален шоколад
- кокосови стърготини
- бадемово масло
- череши
Инструкции
- Блендирайте или пасирайте всички съставки за овесената каша.
- Прехвърлете в подходящи чашки или купички и приберете в хладилник за една вечер или поне 1-2 часа.
- Декорирайте с топинги по желание и се насладете на тази вкусна и здравословна сезонна закуска.



Изглежда наистина чудно… направо ми се напълни устата. Дойде ли сезонът на черешите, веднага ще го опитам! Ще се радвам, моля ви, да споделите някаква алтернатива с видове плодове, актуални за зимния сезон. Поздравления за блога и благодарности за статията!
Автор
Много се радвам да го чуя! Сигурна съм, че ще Ви допадне! 🙂