НУДЛИ ОТ ТИКВИЧКА С ПЕСТО ОТ АВОКАДО, ОРЕХИ И БОСИЛЕК

Хей, хей, БОХО СЕМЕЙСТВО! Включвам се с нова солена рецепта, тъй като напоследък все сладичко ми се хапваше и съм споделяла с вас все сладки изкушения! Надявам се, че днес сте в настроение за една страхотна, бърза и лесна рецепта за нещо много леко и вкусно, което в същото време ще ви засити! Ако сте фенове на пастата, но искате да ограничите въглехидратите или просто не обичате тежестта, която остава след консумацията на тесто, то тази по-зелена версия на паста, ще ви допадне много!

Днес съм ви подготвила рецепта за нудли от тиквичка, за направата на които използвах спиралайзер, но вие можете да пробвате и с обикновена белачка и така ще можете да оформите тиквичките като талиатели! Вкусът няма да се промени, резултатът ще е все така УАУ! Към тях ще приготвим страхотно песто от авокадо, пресен босилек и орехчета, което ще допълни вкусовете чудесно, а сушените доматки в комбинация с всичко останало, ще ви изпратят директно в Италия! Гарантирам ви! Гордея се с тази рецепта и с финалния резултат, но това не е всичко! Това супер бързо, лесно и феноменално ястие е:

ВЕГАН

КЕТО

НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНО

ЗДРАВОСЛОВНО

ПОДХОДЯЩО ЗА СУРОВОЯДЦИ

Важна стъпка от приготовлението е да поръсите нудлите със сол и да ги оставите поне за 10-тина минути, след което с помощта на ръцете си да ги оцедите от соковете, които причиняват подуване и газове, понеже те са пълни с фибри. Надявам се, че ще опитате! Ако все пак, не желаете да ги консумирате в суров вид, може да ги задушите леко на тиган за около 5-10 минутки докато омекнат. Аз ги харесвам абсолютно сурови и натурални и ви препоръчвам да пропуснете тази стъпка, но ако имате проблеми с чувствителен стомах, по-добре го направете! 🙂 А сега, да преминаваме към рецептата, защото може да сте гладни, но не се тревоежете, защото за приготвянето им са необходими не повече от 20 минути!

НУДЛИ ОТ ТИКВИЧКА С ПЕСТО ОТ АВОКАДО, ОРЕХИ И БОСИЛЕК

Anna Stoykova
Това е перфектното ястие за забързаното ежедневие. Необходими са само 20 минути и имате чудесен обяд или вечеря, подходящи за цялото семейство!
Подготовка 10 minutes
ГОТВЕНЕ 10 minutes
ОБЩО 20 minutes

Оборудване

  • блендер
  • кухненски робот
  • спиралайзер
  • белачка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 3 бр. тиквички
  • 1 ч.л. сол
  • 1 бр. авокадо
  • 1 шепа пресен босилек
  • 1 скилидка чесън
  • сокът от 1 лимон
  • 2 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 шепа орехи
  • 50 г сушени домати

Инструкции
 

  • Отстранете крайчетата на тиквичките и ги поставете в спиралайзера, след което оформете нудлите с негова помощ.
  • Прехвърлете получените нудли в голяма цедка и ги поръсете с около 1 ч.л. сол, за да пуснат соковете си. Оставете ги да постоят със солта за около 10-15 минути, след което ги отцедете с помощта на ръцете си, като лекичко ги стиснете.
  • В блендер смесете всички останали съставки без сушените домати и блендирайте докато се получи чудесно песто. Не искате сместа да бъде твърде хомогенна, а да има малки парченца от орехите и другите съставки.
  • Прехвърлете отцедените вече тиквички в голяма купа и залейте с пестото. Добавете и сушените домати и разбъркайте добре. Да ви е сладко!

Бележки

Консумирайте на момента, като може да сервирате с допълнително сушени доматки, нарязан свеж босилек и малко натрошени орехчета за разкош! Enjoy!
Keyword авокадо, босилек, бързи рецепти, веган, вечеря, зелена паста, италианска кухня, лесни веган рецепти, нудли, обяд, основно ястие, паста, песто, сушени домати, тиквичка, тиквички
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!