9 здравословни и веган рецепти за ♡ Свети Валентин ♡

Хей-хей, прекрасно БОХО СЕМЕЙСТВО! ♡ Нямаше как да не се включа със специален пост по случай деня на Любовта! В месеца на влюбените, реших да създам компилация от всички рецепти, които съм споделяла досега по случай този ден, както и 5 нови, които пуснах свободно в Инстаграм пространството ми през изминалата седмица, но смятам, че тук ще ви е много по-удобно да ги имате на едно място! Дори и да не сте най-големите привърженици на празника, дори и да си нямате половинки, мисля, че е добра идея да се поглезите сами и да си подарите това усещане за любов, каквато само вие самите заслужавате! Все пак, вярвам, че сме сподобни да даряваме любов едва след като се научим да обичаме първо себе си. Така че защо не започнете с вкусен сладък и много шоколадов десерт, или розов сладкиш с пухкав бял крем? На която и рецепта да се спрете, сигурна съм, че няма да ви разочарова! А и не е казано, че трябва да си я приготвите само за Свети Валентин, може и във всеки друг ден от годината, както и целогодишно, а не само този месец! Съгласни ли сте с мен? Оставете ми в коментар тук, коя от всички рецепти бихте пробвали първо, или ако вече сте опитали някоя и какво мислите? Нека преминаваме към съществото на днешната публикация, а именно здравословните, вкусни, лесни за приготвяне и изцяло веган рецепти за невероятни сладки изкушения за Св. Валентин!

Кошнички с шоколад, гранола и солен карамел

СЪСТАВКИ:

основа

60 г гранола
1 ч.л. мака
1 с.л. кленов сироп
1 с.л. фъстъчено масло (може и бадемово или масло от кашу)

карамел

50 г фъстъчено масло
20 г кленов сироп
1 ч.л. мака
щипка сол

шоколад

50 г шоколад
10 г кокосово масло
щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Смесете всички съставки за основата в купа и разпределете на дъното на силиконови формички сърца. Притиснете хубаво с помощта на пръстите си.

2. Разбъркайте всички съставки за карамела и разпределете по равно въвху първия слой от гранола във формичките.

3. Накрая разтопете шоколада и кокосовото масло на парна баня, добавете щипка сол и разпределете равномерно във формичките.

4. Приберете ги в хладилник, за да стегнат за 20-30 минути и се насладете!

Разядка с Цвекло и Патладжан за Св. Валентин

СЪСТАВКИ

1 сварено цвекло
1 голям патладжан, изпечен и почистен
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
½ ч.л. сол
2 с.л. хранителна мая Bionia
1 с.л. сусамов тахан
сокът от ½ лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Блендирайте всички съставки и сервирайте с малко кокосов йогурт, конопено семе и поръсете с допълнително хранителна мая.

2. Аз обожавам хранителната мая на Bionia. Няма такъв наситен вкус и качество никъде другаде! Поръчайте от bionia.bg и с код VEGANNA10 ще получите 10% отстъпка на всичко в техния сайт.

Палачинки „Червено Кадифе“ с Веган Крема Сирене

СЪСТАВКИ

за палачинките:

*сухи съставки:

45 г овесено брашно
20 г растителен протеин
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. какао
1 с.л. пудра от червено цвекло

*мокри съставки:

200 мл бадемово мляко
1 ленено яйце (1 с.л. ленено брашно + 2 с.л. вода, смесени и оставени за 5 мин. да набъбнат)
1 с.л. кленов сироп
1/2 ч.л. ванилова есенция

за крийм-чийза:

40 г кашу (предварително накиснато във вряла вода за 15 мин.)
50 г кокосов йогурт
1 с.л. кленов сироп
1/2 ч.л. ванилова есенция

малинки за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Смесете в купичка сухите съставки за палачинките и към тях добавете мокрите. Разбъркайте добре.

2. Загрейте малко кокосово масло в тиган и пригответе палачинките като запичате от двете страни до готовност.

3. Пригответе крийм-чийза като блендирате всички съставки.

4. Сервирайте палачинките една върху друга, като между всяка поставяте обилно количество от крийм-чийза. Накрая поръсете с малко малинки по желание.

Печена овесена каша | Шоколадов Лава Кейк с течен център за Свети Валентин

СЪСТАВКИ

45 г овесено брашно

1 с.л. какао Bionia 22%

1/4 ч.л. инстантно кафе (*по желание)

1/2 ч.л. бакпулвер

щипка сол

1/2 чаша бадемово мляко

1 ч.л. кленов сироп

50 г ябълково пюре

1/2 ч.л. ванилова есенция

30 г шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте фурната на 170 градуса.

В купа смесете всички състави без шоколада и прехвърлете в намазнена купичка с диаметър около 10 см, подходяща за печене. Поставете парчето шоколад в центъра и притиснете леко, за да потъне.

Поставете във фурната и изпечете кейка за 15 минути.

Поръсете с допълнително какао по желание и се насладете.

СУРОВИ БРАУНИ БОНБОНИ ЗА СВ. ВАЛЕНТИН

СЪСТАВКИ:

* за суровата брауни основа:

1/2 чаша инка бери
1/2 чаша сушени сливи
1/2 чаша кашу
2 с.л. сурово какао
2 с.л. какаово масло
щипка сол
ванилия

* за шоколадовия топинг:

шоколадов кувертюр
2 с.л. агаве или кленов сироп
пудра от червено цвекло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Блендирайте всички съставки за основата и разстелете с помощта на точилка върху плот, върху който сте поставили хартия за печене.
2. Изрежете сърца от основата с помощта на формичка за сладки
3. Разтопете шоколада и агавето и поставете с лъжичка върху всяко сърце от него. Поръсете моментално с малко от пудрата от цвекло.
4. Приберете в хладилника и съхранявайте там. Да ви е вкусно!

ВЕГАН ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ СЪРЦА С ПЪЛНЕЖ ОТ МАЛИНОВ МУС

Вижте рецептата тук.

ВЕГАН ЧУРОС ЗА ♡ СВЕТИ ВАЛЕНТИН ♡

Вижте рецептата тук.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПАСТИЧКИ ЧЕРВЕНО КАДИФЕ С ВАНИЛОВ ПУДИНГ | ВЕГАН | БЕЗ ГЛУТЕН

Вижте рецептата тук.

НАЙ-ВКУСНОТО И ЛЕСНО ВЕГАН ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ БЕЗ ЗАХАР И БЕЗ ГЛУТЕН

Вижте рецептата тук.

Ще очаквам с нетърпение да чуя отзивите ви за тези рецепти, ако решите да ги опитате! И не забравяйте да ме тагвате в Инстаграм, за да мога да ги откривам и споделям, вашите творения! Честит Свети Валентин, обичайте се и бъдете много обичани!

Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!