ВЕГАН ОБЯДИ: 5 РЕЦЕПТИ ЗА БЪРЗИ И ЛЕСНИ ЯСТИЯ

Хей, хей, БОХО Семейство! Това беше дългоочакван пост, който днес най-накрая успявам да споделя с вас! Представям ви 5 идеи за страхотни и страшно вкусни веган обяди, които можете да си спретнете бързо и лесно вечерта на предния ден и да си вземете с вас на работа. Няма да ви отнемат повече от 30-40 минути, ако решите да ги приготвите на момента, в случай че работите у дома или просто искате да си приготвите нещо вкусно, което ще ви донесе още повече уют и усещане за топлина през уикенда. Забъркайте някоя от тези вкусотии за себе си или вашите близки и ви гарантирам, че няма да останете разочаровани! Тези рецепти са много вкусни и непретенциозни, приготвят се с простички съставки и няма да ви костват почти никакви усилия, уверявам ви!

Ако сте новатори във веганството и искате да навлезете по-навътре в този начин на хранене и да задобреете във веган кухнята още повече можете да изтеглите списъците с продукти, с които да се заредите у дома и изготвих специално за вас преди известно време, за да ви е по-лесно като отивате до магазина и местния пазар и да знаете какво точно да търсите. Изтегли от тук. А за повече идеи за рецепти с тези продукти можете да видите този блог пост, в който ви показвам цели 10 рецепти за закуски, обяди, снакове и вечери или да гледате това видео:

И така, да започваме с нашите 5 РЕЦЕПТИ ЗА СТРАХОТНИ ВЕГАН ОБЯДИ!

СОЧНИ КАРТОФЕНО-ОРИЗОВИ КЮФТЕНЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

СЪСТАВКИ:

  • 1 чаша бял ориз
  • 4 големи картофа
  • 2 ленени яйца (2 с.л. ленено семе + 5 с.л. вода, накиснати заедно за 5 минути)
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 голям розов домат
  • 1 с.л. кленов сриоп
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. суха мащерка/риган/босилек или микс от трите
  • 1 връзка магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сварете картофите и ориза в отделни съдове. Обелете картофите, след което ги смесете с ориза в един голям съд. Добавете и ленените яйца.
  2. Наситнете моркова, лука и чесъна и ги задушете в малко зехтин на тигана докато омекнат. Добавете подправките и накрая доматите и кленовия сироп, след което разбъркайте за 5-10 минути докато омекнат напълно. Изсипете ги към картофите и ориза. Добавете сол и черен пипер на вкус и накрая магданоза.
  3. Омесете добре и оформете кюфтенца с помощта на ръцете си, след което ги поставете в тава, постлана с хартия за печене и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути или до златисто.
  4. Сервирайте с веган йогурт и свежи зеленчуци, както и щедро количество свеж магданоз. Enjoy!

Пълнени чушки с просо, домати и крема сирене

СЪСТАВКИ:

  • 1 чаша просо
  • 5-6 големи чушки
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • дръжките от 1 връзка магданоз
  • 1 розов домат
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 пакетче деликатес от кашу “Delishu” сушен домат и риган
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сварете просото в 3 чаши вода.
  2. Загрейте 1 с.л. зехтин в дълбок тиган на котлона и задушете лука и чесъна. След като поомекнат добавете и дръжките от магданоза, нарязани на ситно.
  3. Пасирайте домата и добавете и него. Добавете подправките и оставете да къкри за около 10 минути.
  4. Прибавете свареното просо и разбъркайте добре. Оставете да поври в соса около 2-3 минути.
  5. Накрая добавете деликатеса от кашу на Delishu и разбъркайте внимателно докато се разтопи напълно в соса.
  6. Напълнете чушките, чиито пънчета предварително сте отрязали и сте ги почистили от семките. Запушете ги отново с пънчетата и ги подредете в тавичка. Налейте 2 пръста вода и печете на 200 градуса около 30-40 минути или до готовност.
  7. Сервирайте като поръсите със свеж магданоз. Enjoy!

Пица с Блат от Полента

СЪСТАВКИ:

*за блата на пицата:

  • 1/2 чаша полента (царевичен грис)
  • 1 чаша вода (или колкото течност е необходима според инструкциите на опаковката)
  • 1/2 ч.л. мащерка
  • 1/2 ч.л. розмарин
  • 1 ч.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

*за основата на пицата:

  • 1/2 чаша доматено пюре или сос
  • 1/2 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. босилек
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 грама манголд или спанак
  • 1 пакетче деликатес от кашу “Delishu” с манатарки и горска мащерка
  • свежи листенца босилек

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сварете полентата според указанията на пакета. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. Прехвърлете в тава, постлана с хартия за печене и запечете до златисто на 180 градуса за около 10-15 минути.
  2. През това време пригответе соса като задушите лука и чесъна в тиган с малко мазнина. Добавете нарязания спанак или манголд, разбъркайте за 3 минути докато му спадне обема, след което добавете доматеното пюре или сос. Накрая добавете и подправките. Оставете да покъкри за още 10-тина минутки.
  3. Извадете блата на пицатата и полейте отгоре със соса. Най-накрая наредете нарязаното на ивици “Delishu” и върнете пицата във фурната докато се запече отгоре за около 15 минути.
  4. Извадете пицата, оставете да се охлади за 10-тина минути и поръсете със свежи листенца босилек. Enjoy!

ВКУСНА МЕКСИКАНСКА САЛАТА С ЧЕРЕН ОРИЗ И ТИКВА

СЪСТАВКИ:

  • 1/2 чаша черен императорски ориз
  • 300 г тиква цигулка, нарязана на кубчета (около 1/3 от една средно голяма тиква)
  • сол, черен пипер
  • 1/2 ч.л. микс от розмарин и мащерка
  • 1 люта чушка
  • 1/2 глава лук
  • 1/2 домат
  • 1/2 краставица
  • лимонов сок на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сварете ориза според инструкциите на опаковката и оставете да изстине.
  2. Поставете нарязаната на кубчета тиква в намазнена тавичка, поръсете с подправките и запечете до златисто.
  3. Нарежете домата и краставицата на ситно, чушката и лука нарежете на кръгчета.
  4. Добавете всички съставки към ориза, разбъркайте добре, полейте с малко екстра върджин зехтин, добавете сол и черен пипер на вкус и накрая изтискайте малко свеж лимонов сок. Enjoy!

САЛАТА ТАБУЛЕ

СЪСТАВКИ:

  • 1/4 чаша булгур
  • 1 връзка магданоз
  • 1/2 връзка мента
  • 1 средно голям домат
  • сокът от 1/2 лимон
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сумак
  • сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сварете булгура според инструкциите на опаковката и оставете да изстине.
  2. Накълцайте на ситно магданоза и ментата, а домата нарежете на дребни кубчета. Добавете ги към изстиналия булгур, заедно със сока от лимон, зехтина, сумака и сол на вкус.
  3. Разбъркайте добре и сервирайте с допълнително резенчета лимон и листенца мента. Enjoy!

Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!