ТРИ ВИДА ЛЕСНИ ЗДРАВОСЛОВНИ МЪФИНИ | ВЕГАН

Здравейте, прекрасни слънчеви хора! Отново ви се включвам с кулинарен пост, защото искам да ви докажа за пореден път, че да се поддържа веган диета е много лесно. След известно експериментиране няколко седмици подред ми се получи страхотна база за мъфини, с която приготвих цели 3 различни вида! Станаха изключително вкусни, приготвих ги за нула време и се изядоха за по-малко от седмица – цели 48 мъфина! Най-хубавото е, че с тази основа можете да развихрите въображението си и да експериментирате с различните вкусовете.

Аз избрах да приготвя следните видове – любимите ми бананово-шоколадови мъфини с фъстъчено масло, малиново-лимонови и разбира се, класически шоколадови мъфини! Получиха се без грешка и с радост ги споделих с любимите хора у дома!

Тези рецепти изготвих специално за колаборацията ни с талантливата Йони от Healthy With Yoni, която ме покани да предложа интересна рецепта по моя идея, която тя самата да приготви и сподели в своя Инстаграм профил. След като ги опита, тя самата ми сподели, че: “Станаха страхотни на вкус!”. А ето ги и нейните прекрасни мъфинчета:

Можете да я последвате в Инстаграм и Фейсбук . Не пропускайте да посетите блога й, пълен със страхотни рецепти и ЗДРАВОСЛОВНИ изкушения! Благодаря ти, мила Йони за страхотната идея и поканата за тази прекрасна колаборация! А сега към рецептата:

ОСНОВНИ СЪСТАВКИ ЗА ТРИТЕ ВИДА:

МОКРИ СЪСТАВКИ:

  • 500 мл бадемово мляко
  • 1 ч.л. ябълков оцет

Ябълковия оцет се добавя към бадемовото мляко, разбърква се и се оставя настрана за 5-10 минути.

СУХИ СЪСТАВКИ:

  • 1 ч.чаша пълнозърнесто брашно
  • 2 ч. чаши лимецово брашно
  • 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. канела

Всички сухи съставки се смесват в голяма купа.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ:

  • 3 фалшиви яйца

Приготвят се като се разбъркат 3 с.л. натрошено ленено семе с 7-8 с.л. вода и се оставят настрана да набъбнат за 10 минути.

БАНАНОВО-ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ С ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО:

  • 2 много добре узрели банана, намачкани
  • 1 “фалшиво” яйце
  • 4 с.л. кокосово масло
  • 6 с.л. кленов сироп или агаве
  • 1/3 от мокрите съставки /около 3/4 ч.чаша/
  • 50 г фъстъчено масло
  • 1/3 от брашняната смес /1 ч.чаша/
  • 80 г натурален шоколад натрошен на парченца

МАЛИНОВО-ЛИМОНОВИ МЪФИНИ:

  • 1/3 от мокрите съставки /около 3/4 ч.чаша/
  • 1 фалшиво яйце
  • 2 с.л. лимонов сок
  • кората от 1/2 лимон
  • 6 с.л. кленов сироп или агаве
  • 4 с.л. кокосово масло
  • 1/3 от брашняната смес /1 ч.чаша/
  • 1 чаша замразени малини

ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ:

  • 1 много добре узрял банан, намачкан
  • 1 фалшиво яйце
  • 50 г фъстъчено масло
  • 150 г кокосова захар
  • 1/3 от мокрите съставки /около 3/4 ч.чаша/
  • 4 с.л. кокосово масло
  • 1/3 от брашняната смес /1 ч.чаша/
  • 50 г какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ ЗА ВСЕКИ ВИД:

Всички продукти се смесват по изброената последователност и се разбъркват добре, като най-накрая се добавя черния шоколад и се разбърква внимателно.

Сместа се изсипва във форма за мъфини или в силиконови формички за печене и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна докато клечка излезе суха /около 15-20 минути/.

Да ви е сладко! 🙂

Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!