НАЙ-ВКУСНОТО И ЛЕСНО ВЕГАН ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ БЕЗ ЗАХАР И БЕЗ ГЛУТЕН

Здравейте, прекрасни мои! Днес се включвам с нова рецепта, която създадох с много любов тично за празника на влюбените тази година, но за съжаление тогава се случи лек инцидент с блога ми, който бе обект на хакерска атака и в рамките на 2-3 седмици и затова не успях да я споделя още тогава. Затова наваксвам днес!

Свети Валентин беше повече от сладникав тази година, до голяма степен заради факта, че приготвях какви ли не шоколадови изкушения под формата на сърца като тези веган шоколадови бонбони сърца с пълнеж от малинов мус. Но какво би бил Свети Валентин без рози, сърца и шоколад? Затова се вдъхнових да приготвя и това ВЕГАН ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ С ТЕЧЕН ЦЕНТЪР, което е истинско олицетворение на любовта към себе си и всеки, за който бъде приготвено! И какво би било по-изкушаващо от топяща се лава шоколад?…Амии, такава под формата на сърце и то здравословна, разбира се!

Този десерт е перфектен не само за празника на вклюбените, а и за всеки един момент, в който почувстваме необходимост да покажем малко повече любов към себе си, защото отнема точно 30 минути да се приготви и 30 секунди да се консумира…без майтап! А и ние го заслужаваме, всеки ден, без извинения! Това шоколадово суфле е веган, безглутеново, палео, не съдържа бяла захар, масло и брашно и ще накара всеки, който го опита да се влюби във вас! А защо не и вие да се вклюбите в самите себе си и да си докажете колко много се обичате?

П.С. Формата сърце не е задължителна, разбира се, но някак си придава още повече сладост и любов на нещата, не мислите ли?

РЕЦЕПТА ЗА ВЕГАН ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ БЕЗ ЗАХАР

СЪСТАВКИ за 4 бр.:⁣

♥ 50 гр.бадемово брашно⁣⁣

♥ 100 гр.оризово брашно⁣⁣

♥ 20 гр.какао⁣⁣

♥ 50 гр.кокосова захар⁣⁣

♥ щипка сол⁣⁣

♥ 100 гр.аквафаба⁣⁣

♥ 4 порции по 20 гр. натурален шоколад 70-80%⁣⁣

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:⁣

1. Разбъркайте всички продукти без натуралния шоколад заедно в средно голям съд.⁣⁣

2. Използвайте силиконова форма или огнеопорни купички и ги напълнете до 2/3 със сместа.⁣⁣

3. Поставете по 20г от шоколада точно в центъра на всяка формичка и притиснете с пръсти леко, за да потъне. После допълнете формичките с останалта част от сместа.⁣⁣

4. Печете в загрята фурна на 175 градуса за 20 минути. Сервирайте веднага, като можете да поръсите с какао на прах и да поднесете с кокосова сметана или топка веган сладолед.⁣⁣

Уточнения:

*За бадемовото брашно можете просто да смелите ядките в блендер. Аквафабата представялва бульонът от консерва нахут или боб или водата, в която сте сварили нахута си. Без него няма да получите тази текстура, която по принцип се получава от маслото и яйцата.

Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!