Малко преди Св.Валентин споделям с вас рецепта за тези веган шоколадови бонбони с формата на сърца и с пълнеж от малинов мус, като се надявам, че ще успея да ви вдъхновя и вие да ги приготвите за празника, без значение дали ще го прекарате с половинката, в компанията на приятели, по женски или сами.
Всичко, което ви е необходимо, за да ги приготвите са 4 прости съставки, с които дори навярно в момента разполагате, ако сте запалени по здравословния начин на живот. Гарантирам ви, че ще спечелите сърцата на всички с тези здравословни гурме изкушения, които са веган, безглутенови, кето режимни и не съдържат захар. Няма да ви казвам и че се приготвят много лесно, защото ще се уверите сами след малко! Само 4 съставки, а резултатът е повече от впечатляващ! Тези бонбони са под формата на сърца, което ги прави перфектният десерт за Свети Валентин (и не само), тъй като са много подходящи, за да ги приготвите с идеята да покажете любовта си към някого.
Аз лично смятам, че любовта трябва да се изразява всеки ден, а не само на Св. Валентин, ето защо не съм най-големият привърженик на този празник, но все пак е повод да се усмихваме и да казваме “Обичам те” по-често. Още нещо свързано с този ден, което напълно подкрепям е ШОКОЛАДА. Точно покрай този празник, много от нас изразяват любовта си към околните, подарявайки им сладки изкушения, не е ли така? А вие кой отбор сте – този на получаващите или на подаряващите? Оставете ми коментар с отговора си долу, много бих искала да знам! 🙂
Ако все пак сте повече от отбора на подаряващите, то непременно тази година трябва да се откажете от купешките бонбони и да приготвите тези шоколадови сърца с уникален пълнеж от малинов мус. Ето и малко повече за тях, ако дотук все още не съм ви убедила:
♡ само 4 съставки
♡ само няколко лесни стъпки
♡ изключително кремообразен и сладък малинов мус
♡ интензивен вкус на топящ се в устата шоколад
Всички знаем, че комбинацията от малини с шоколад е повече от невероятна, но не мога да повярвам каква добра синхрония от вкусове се получи! Леко киселия вкус на свежите малини, балансира чудесно сладостта на разбитата кокосова сметана и леката горчивина на натуралния шоколад, в резултат на което е незибежно чувството на НИРВАНА, благодарение на вкусовата симфония, която се случва в устата ви щом ги опитате.
Освен това тези шоколадови бонбонени сърца са невероятен и уникален подарък, който със сигурност ще бъде високо оценен без значение дали ще ги подарите за Свети Валентин, за рождения ден на любим човек или в напълно случайна сряда…знайте, че те са специални, защото сте ги приготвили собственоръчно и сте вложили от своете време, любов, грижа и енергия, а това говори много повече дори от формата им ♡.
Ако нямате за кой да ги приготвите, поемете си дълбоко въздух…1, 2, 3…ПРИГОТВЕТЕ ГИ ЗА СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО ВИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ! Вчера в Инстаграм ви споделих колко е важна ОБИЧТА КЪМ СЕБЕ СИ, ако не сте прочели, можете да го направите тук. А сега е време да докажете, че сте влюбени във вас самите и че можете да се поглезите добре! Споделям рецептата, вие сте на ход!
Рецепта за Веган Шоколадови Бонбони Сърца с Пълнеж от Малинов Мус (веган, безглутенови, кето режимни, без захар)
СЪСТАВКИ
- 100 г замразени малини
- 250 мл кокосова сметана (*получава се от 1 кенче кокосово мляко)
- 50 г стевия на прах
- 200 г тъмен шоколад над 70% без захар, разтопен на водна баня
- декоративни сърца, перлички и замразени натрошени на парченца малини за поръсване (*по желание)
ИНСТРУКЦИИ
1. В малка тенджера сварете малините на среден огън, докато пуснат сока си и част от течността се изпари.
2. Прецедете малиновата смес през сито, за да отделите семената и люспите.
3. Отцеденият малинов сос трябва да се получи като количество около 2 с.л. Ако е повече, върнете на котлона и продължете да варите още няколко минути, докато се сгъсти и течността се изпари още малко. Оставете да изстине.
4. *Ако не разполагате с готова кокосова сметана, то следва да си я приготвите сами, което става много лесно. Просто трябва да приберете 1 кенче пълномаслено кокосово мляко в хладилника поне за 2 часа. Когато го извадите, отделете с помощта на лъжица само белия гъст слой, който се е образувал в горната част, а кокосовата вода запазете, тъй като е много подходяща за смутита. Тук можете да видите кратко видео с целия процес за приготвянето на кокосова сметана и да се убедите колко е лесно. Разбийте с помощта на миксер, като добавите стевията и по желание 1 ванилия за допълнително аромат. След като се сгъсти, добавете охладената малинова редукция и разбийте отново за още около 2 минутки докато се получи приятен равномерен розов цвят.
5. С помощта на малка лъжица прехвърлете малиновия мус в силиконова форма за сърца от шоколад, като аз използвах тази, но би трябвало да можете да откриете такава форма в почти всеки магазин за домашни потреби. Запълнете внимателно всяка кухина и пригладете повърхността с помощта на сладкарски или обикновен нож.
6. Замразете за поне 2 часа или в най-добрия случай за една нощ.
7. На следващия ден извадете силиконовата форма с малиновия мус и потапяйте внимателно всяко сърчице в разтопения на водна баня натуреален шоколад – уверете се, че дъната на сърцата също са покрити с шоколад, в противен случай мусът може лесно да изтече! *Преди да се е втвърдил шоколада, веднага поръсете с декоративните сърца и перлички, ако сте приготвили такива, в противен случай няма да залепнат.
8. Охладете в хладилник докато шоколада стегне и после му се насладете без чувство за грехота! ♡