Веган Брауни с Черен Боб | Без глутен и Без брашно

Здравейте мили хора! След като вече си върнах сайта обратно (уточнявам за тези, които не знаят – дали заради Ретроградния Меркурий или поради невнимание от моя страна, блогът ми бе обект на хакерска атака, но слава Богу, вече всичко е наред и както виждате, е обратно при мен и на 100% защитен), вече съм повече от нетърпелива да споделя с вас поредното здравословно изкушение, което сътворих наскоро! Ако ме следвате в Инстаграм, най-вероятно сте наясно, че обожавам да правя всякакви рекреации на нездравословни неща в здравословен и вкусен веган вариант, за да мога да си похапвам всичко, което обичам, знаейки, че давам най-доброто на тялото си и без чувство за вина! Тези шоколадови браунита не са изключение! Дами и господа, позволете ми да ви представя най-здравословните и вкусни браунис, които някога сте опитвали…

ТЕЗИ БРАУНИТА СА ВЕГАН, БЕЗГЛУТЕНОВИ И НЕ СЪДЪРЖАТ НИКАКВО БРАШНО!⁣

Точно така, мили хора! В основата им е тайна съставка, заради която освен че не съдържат никакво брашно и глутен, са и страшно богати на протеин! Буквално 1 парче ще ви засити за няколко часа напред и ще се чувствате толкова подути, че няма да можете да погълнете нищо повече! Тази тайна съставка е…ЧЕРЕН БОБ!⁣

Черният боб придава перфектната плътна и мека консистенция на браунито, а да не говорим за аромата, който е толкова богат и наситен! Вкусът им е толкова шоколадов и неустоим, просто трябва да ги опитате!

КАК ДА ПРИГОТВИМ ТОВА ВКУСНО БРАУНИ С ЧЕРЕН БОБ?⁣

Няма нищо по-лесно от приготвянето на този десерт. Можете ли да повярвате, че ще ви е необходим само кухненски робот или блендер? Това е всичко, наистина! Единственото правило, към което трябва да се придържате, за да е максимално лесно смилането на продуктите е да ги добавяте в следната последователност: черен боб, какао на прах, кокосова захар, бакпулвер, сода, ванилия, кокосово масло, ленено яйце, 6 с.л. вода, 1/4 ч.ч. бадемово мляко.⁣

Непременно споделете с приятелите и семейството си, но не им казвайте тайната съставка, а изчакайте първо сами да я отгатнат и после се посмейте заедно!⁣

ВРЕМЕ Е ЗА РЕЦЕПТАТА⬎

СЪСТАВКИ

  • 250 гр. сварен черен боб Krina
  • 60 гр. неподсладено сурово какао
  • 50 гр. кокосова захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода
  • щипка сол
  • 30 гр. разтопено кокосово масло
  • 1 ванилия
  • 1 ленено яйце (1 с.л. ленено семе + 2 с.л. вода)
  • 6 с.л. вода
  • 1/4 чаша бадемово мляко

ЗА ДЕКОРАЦИЯ:

  • 30 гр. натурален шоколад
  • 30 гр. натрошени лешници

ИНСТРУКЦИИ

  1. Загрейте фурната на 180 ° C⁣
  2. Направете веган яйцето, като комбинирате 1 с.л. ленено семе + 2 с.л. вода и оставете да набъбне за 5-10 минути.⁣
  3. В блендер или кухненски робот добавете всички съставки в следния ред: черен боб, какао на прах, кокосова захар, бакпулвер, сода, щипка сол, ванилия, кокосово масло, ленено яйце и вода. Разбийте за няколко секунди. Добавете бадемовото мляко и отново разбивайте.⁣
  4. Прехвърлете получената смес в съд за печене с размери 20Х20см, постлан с хартия, поръсете с натрошените шоколад и лешници. Притиснете ги леко да потънат в сместа и печете за 20-25 минути до готовност. Проверявайте с клечка дали се е изпекло добре.⁣
  5. Оставете да изстине и консумирайте с наслада!
Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!