Здравейте мили хора! След като вече си върнах сайта обратно (уточнявам за тези, които не знаят – дали заради Ретроградния Меркурий или поради невнимание от моя страна, блогът ми бе обект на хакерска атака, но слава Богу, вече всичко е наред и както виждате, е обратно при мен и на 100% защитен), вече съм повече от нетърпелива да споделя с вас поредното здравословно изкушение, което сътворих наскоро! Ако ме следвате в Инстаграм, най-вероятно сте наясно, че обожавам да правя всякакви рекреации на нездравословни неща в здравословен и вкусен веган вариант, за да мога да си похапвам всичко, което обичам, знаейки, че давам най-доброто на тялото си и без чувство за вина! Тези шоколадови браунита не са изключение! Дами и господа, позволете ми да ви представя най-здравословните и вкусни браунис, които някога сте опитвали…

ТЕЗИ БРАУНИТА СА ВЕГАН, БЕЗГЛУТЕНОВИ И НЕ СЪДЪРЖАТ НИКАКВО БРАШНО!
Точно така, мили хора! В основата им е тайна съставка, заради която освен че не съдържат никакво брашно и глутен, са и страшно богати на протеин! Буквално 1 парче ще ви засити за няколко часа напред и ще се чувствате толкова подути, че няма да можете да погълнете нищо повече! Тази тайна съставка е…ЧЕРЕН БОБ!
Черният боб придава перфектната плътна и мека консистенция на браунито, а да не говорим за аромата, който е толкова богат и наситен! Вкусът им е толкова шоколадов и неустоим, просто трябва да ги опитате!

КАК ДА ПРИГОТВИМ ТОВА ВКУСНО БРАУНИ С ЧЕРЕН БОБ?
Няма нищо по-лесно от приготвянето на този десерт. Можете ли да повярвате, че ще ви е необходим само кухненски робот или блендер? Това е всичко, наистина! Единственото правило, към което трябва да се придържате, за да е максимално лесно смилането на продуктите е да ги добавяте в следната последователност: черен боб, какао на прах, кокосова захар, бакпулвер, сода, ванилия, кокосово масло, ленено яйце, 6 с.л. вода, 1/4 ч.ч. бадемово мляко.
Непременно споделете с приятелите и семейството си, но не им казвайте тайната съставка, а изчакайте първо сами да я отгатнат и после се посмейте заедно!

ВРЕМЕ Е ЗА РЕЦЕПТАТА⬎
СЪСТАВКИ
- 250 гр. сварен черен боб Krina
- 60 гр. неподсладено сурово какао
- 50 гр. кокосова захар
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода
- щипка сол
- 30 гр. разтопено кокосово масло
- 1 ванилия
- 1 ленено яйце (1 с.л. ленено семе + 2 с.л. вода)
- 6 с.л. вода
- 1/4 чаша бадемово мляко
ЗА ДЕКОРАЦИЯ:
- 30 гр. натурален шоколад
- 30 гр. натрошени лешници
ИНСТРУКЦИИ
- Загрейте фурната на 180 ° C
- Направете веган яйцето, като комбинирате 1 с.л. ленено семе + 2 с.л. вода и оставете да набъбне за 5-10 минути.
- В блендер или кухненски робот добавете всички съставки в следния ред: черен боб, какао на прах, кокосова захар, бакпулвер, сода, щипка сол, ванилия, кокосово масло, ленено яйце и вода. Разбийте за няколко секунди. Добавете бадемовото мляко и отново разбивайте.
- Прехвърлете получената смес в съд за печене с размери 20Х20см, постлан с хартия, поръсете с натрошените шоколад и лешници. Притиснете ги леко да потънат в сместа и печете за 20-25 минути до готовност. Проверявайте с клечка дали се е изпекло добре.
- Оставете да изстине и консумирайте с наслада!

