ПЕРФЕКТНИЯТ ВЕГАН БАНАНОВО-ФЪСТЪЧЕН ХЛЯБ ЗА 10 МИНУТИ

Пуснах този изкушаващ бананов хляб няколко пъти в сторис в Инстаграм и след като получих толкова много запитвания за рецептата, най-накрая съм щастлива да ви я споделя тук!

Този веган бананов хляб с фъстъчено масло се приготвя точно за 10 минути с минимални усилия, след което се пече и това е всичко. Необходими са ви основни продукти, с които най-вероятно разполагате в момента, ако сте привърженик на здравословното хранене. Любимата ми част е че в процеса на приговянето му се цапа само 1 купа! Толкова е лесно, наистина! Всичко се разбърква в един съд, изсипва се във формата за хляб и се пече!

Пригответе си това вкусно изкушение, за да имате здравословна закуска за няколко дни напред през седмицата, когато нямате време да приготвяте храната си сутрин в забързаното ежедневие. Този веган бананов хляб е перфектен и за следобедно похапване, тъй като ще засити глада ви до вечерта!

РЕЦЕПТА ЗА ВКУСЕН ВЕГАН ЗДРАВОСЛОВЕН БАНАНОВ ХЛЯБ ЗА 10 МИНУТИ

СЪСТАВКИ

  • 3 много добре узрели намачкани банана
  • 50 гр. кокосова захар
  • 50 гр. агаве/кленов сироп
  • 60 гр. фъстъчено масло
  • 150 мл бадемово мляко
  • 200 мл аквафаба /*течността от консерва нахут или водата, в която сте варили нахута/
  • 150 гр. бадемово брашно
  • 150 гр. лимецово брашно
  • 100 гр. соево брашно /*може да се замени с лимецово или друго по избор/
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. канела
  • щипка сол
  • 1 банан, с който ще декорирате хляба накрая

ИНСТРУКЦИИ

1. В голяма купа добавете съставките една по една в изброения ред без банана за декорирането. Разбъркайте добре всички мокри съставки до пълното им усвояване преди да добавите брашната. Добавете брашната и разбъркайте много добре всичко.

2. Прехвърлете сместа в подходящ съд за печене, постлан с пергаментова хартия или намазнен и набрашнен предварително.

3. Разполовете банана по дължина и поставете двете половини върху сместта като притиснете леко с пръсти, за да потъне леко в сместта.

4. Печете хляба в предварително загрята фурна на 175 C градуса за 40-45 минути или докато клечка излезе суха. Оставете да изстине напълно след като се изпече и нарежете на филийки. Можете да го похапвате с допълнително фъстъчено масло. Enjoy!

Follow:
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от нашето здравословно бохемско семейство!